HN
StoryEditor

Ako drží zlepenec, pán Fico? (komentár Ľubomíra Šulka)

17.06.2016, 19:50

Ak je (ne)odvolávanie Roberta Kaliňáka tragédiou slovenskej politiky, tak príbeh strany Sieť je určite jej komédiou. A Ficovláda s poradovým číslom tri tak napĺňa všetky znaky dokonalej tragikomédie. Ak by to pre Slovensko nebolo nebezpečné, aj by sme sa pousmiali.

To, ako sa gazda Rado chystal byť premiérom a nahradiť Smer, nám teraz už pripadá ako príbeh zo žánra sci-fi. Procházka a Sieť medzičasom stihli spadnúť do slovenského politického suterénu a zradiť zrejme každý sľub, ktorý voličom dali. Navyše po tom, ako mu krátko po voľbách odišli traja poslanci sa proti nemu teraz postavil podpredseda parlamentu Hrnčiar a prakticky celý zvyšok jeho poslancov. Najnovšie intrigy vnútri najmenšej koaličnej strany iba dokazujú to, že pravdu malí tí, ktorí pred voľbami pred týmto politickým projektom varovali. Áno, aj Igor Matovič.

Je otázne, kto bude aj naďalej členom koalície. Či Hrnčiar so svojim krídlom alebo Procházka s tým svojim. Alebo obaja? A pribudnú do Ficovho zlepenca ešte aj traja poslanci, ktorí boli odídení z Kollárovho hnutia Sme rodina? A má vôbec ešte Procházka nejaké krídlo? Veľa otázok, na ktoré zatiaľ nepoznáme odpovede. 

Pre Radoslava Procházku bude najlepšie, ak sa stiahne z politiky a pokúsi sa reštartovať svoju právnickú kariéru. A táto rada nie je mienená ako výsmech. Alebo má niekto lepší nápad, čo zmysluplnejšie by Procházka mohol urobiť? 

Čo však poradiť premiérovi Robertovi Ficovi? Šéfuje koalícii, ktorá má po troch mesiacoch väčšie problémy, ako Radičovej bájny zlepenec. Šéfuje tiež ministrovi vnútra Kaliňákovi, ktorého kauza má našliapnuté stať sa dlhoročným symbolom všetkého, čo je zlé so Slovenskom. Ak bude Fico III. pokračovať spôsobom, akým začal, príde po najbližších voľbách nielen preňho ale aj pre celé Slovensko niečo veľmi nepríjemné. Dokonca už aj Monika Flašíková-Beňová si všimla, že Smer má problém a naozaj „nenápadne“ vyzýva personálne zmeny. Ak si to všimla ona, tak prečo nie Vy pán premiér?

01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 04 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 05 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému
menuLevel = 1, menuRoute = komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 12:16