TASR/AP
StoryEditor

Prečo je Trump dôležitejší ako Kiska

08.11.2016, 17:43

Ak vás americké prezidentské voľby nezaujímajú, mali by ste tento svoj postoj prehodnotiť. Ich výsledok je totiž pre vás dôležitejší, ako výsledok slovenských prezidentských volieb. Prezident Kiska je totiž sympatický chlapík a môžete s ním súhlasiť alebo aj nie. Jeho politické rozhodnutia však na váš život až taký veľký dopad mať nebudú.

Nie žeby sa prezident nesnažil, ale funkcia slovenského prezidenta mu okrem blokovania ústavných sudcov príliš veľké možnosti nedáva. Teda aspoň pokiaľ prezident neoznámi, že zakladá politickú stranu a nepokúsi sa o vládny post. Ak Kiska zasadne na Úrade vlády, potom to už bude iná pesnička.

Dovtedy sa musíme zmieriť s tým, že rozhodnutia muža alebo ženy z Bieleho domu majú na náš život väčší vplyv ako akékoľvek rozhodnutie muža v Grasalkovičovom paláci.

Nezdá sa vám to? Tak si ako príklad zoberte hypotekárnu krízu, ktorá sa rozvinula do celosvetovej ekonomickej krízy, ktorej dôsledky sme výrazne pocítili aj na Slovensku.

Všetko sa Šuto stalo iba kvôli krokom amerických prezidentov Billa Clintona a Georgea Busha. Druhý príklad je imigračná kríza. Nástup Islamského štátu, nestabilita v regióne a státisíce utečencov smerujúce do Európy sú takisto dôsledkom zlých rozhodnutí Georgea Busha a Baracka Obamu.

Aj kvôli týmto príkladom by nás malo zaujímať, kto bude budúcim americkým prezidentom. Či už to bude Donald Trump alebo Hillary Clintonová, bude sa nás to týkať viac, ako je nám možno milé. Takže, keď sa zajtra ráno zobudíte, nezabudnite skontrolovať svoj obľúbený spravodajský server HNonline.sk. Nech viete na čom ste.

Držme si palce, aby v Bielom dome skončil človek, ktorému bude predovšetkým záležať na tom, aby bol svet bezpečný. Na rozdiel od našich politikov to muž alebo žena z Washingtonu svojimi činmi môže zabezpečiť.

01 - Modified: 2024-04-20 13:00:00 - Feat.: - Title: Kam sa stratila chladná Melania? Pokiaľ niekto potopí Trumpa, bude to ona 02 - Modified: 2024-04-10 05:08:28 - Feat.: - Title: Deštrukcia a chaos. Trump je hlavnou hrozbou pre americkú demokraciu, vyhlásil Biden 03 - Modified: 2024-03-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Trumpova politická samovražda? Opovrhuje voličmi Haleyovej, následky nerieši 04 - Modified: 2024-03-17 09:37:27 - Feat.: - Title: Trump tvrdí, že jeho prehra by ukončila demokraciu. Hovorí o "krvavom kúpeli" 05 - Modified: 2024-03-08 06:56:51 - Feat.: - Title: "Hanba pre našu krajinu." Biden nie je schopný viesť Spojené štáty, reagujú republikáni na prejav
menuLevel = 1, menuRoute = komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 08:46