StoryEditor

Austráliu šokovali výroky moslimského duchovného

18.01.2007, 10:26
Autor:
SITASITA

Austrálska vláda vo štvrtok ostro odsúdila výroky vplyvného moslimského duchovného, ktorý radí rodičom vyznávajúcim islam, aby svoje deti obetovali svätej vojne, a Židov prirovnáva k sviniam. "Chceme mať deti a chceme ich ponúkať ako vojakov brániacich islam. Naučte svoje deti toto: Nič mi nie je milšie, než túžba zomrieť ako svätý bojovník. Vložte do ich jemných a krehkých srdiečok horlivosť k džihádu a lásku k martýrstvu," hovorí na videonahrávkach, ktoré nedávno prenikli na verejnosť, riaditeľ Svetového islamského mládežníckeho centra v Sydney šejk Fejz Muhammad.
Mnohých Austrálčanov pobúrilo aj minulotýždňové vystúpenie najvyššieho moslimského duchovného v krajine, muftího Tadža Aldína al-Hilálího, v ktorom bielym Austrálčanom pripomenul, že značná časť ich predkov boli trestanci. Al-Hilálí vyhlásil, že moslimovia majú aspoň také právo žiť v Austrálii ako bieli Austrálčania, pretože "si kúpili lístky na cestu", zatiaľ čo prví bieli obyvatelia "pricestovali v okovách".
Koncom minulého roka austrálsky muftí označil ženy, ktoré sa ukazujú na verejnosti sporo odeté, za "odhalené mäso" a povedal, že si koledujú o sexuálne zneužitie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 18:45