StoryEditor

V Bagdade uniesli právnika Saddámovho spoluobžalovaného

21.10.2005, 09:27
Autor:
TASRTASR

Právneho zástupcu jedného zo spoluobžalovaných v procese so Saddámom Husajnom uniesli dnes z jeho kancelárie v Bagdade. Informovala o tom iracká polícia.
Unesený Sádun al-Džanábí patrí k dvom právnikom Awáda al-Bandara, jedného zo siedmich predstaviteľov strany Baas, ktorý počas stredajšieho začiatku procesu sedel vedľa Saddáma.
Podľa polície pred Džanábího kanceláriou vo východnej štvrti Bagdadu večer zastavilo s autami desať zamaskovaných ozbrojencov, ktorí vtrhli do budovy a vytiahli právnika von.
Džanábí je jedným z 13 obhajcov, ktorí boli v stredu prítomní v súdnej sieni. Niektorých bolo vidno na televíznych záberoch z procesu, nie je však bezprostredne jasné, či aj Džanábího.
Totožnosť a tváre piatich sudcov a žalobcov sú držané v tajnosti s cieľom predísť útokom na nich zo strany vzbúrencov. Zverejnené boli len mená hlavného sudcu a hlavného prokurátora a aj to len v deň procesu, keď sa často objavovali v televíznom vysielaní.
Identita obhajcov nebola zatajená, hoci právnici Saddámových spoluobžalovaných sa často neobjavovali v médiách. Mandant uneseného, Bandar, bol šéfom Revolučného súdu a rozhodol o poprave 143 obyvateľov mesta Dudžajl.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 15:10