StoryEditor

Prokurátor stopol apartmány

24.01.2008, 23:00

Prokuratúra v spore o apartmánové domy na Malinom Brde pritvrdila. Po jemnejšom upozornení prokurátora, ktoré sa týkalo stavby vodovodu a kanalizácie, siahla tentoraz po najsilenejšej zbrani - proteste proti rozhodnutiu o umiestnení stavby apartmánového komplexu. Okrem infraštruktúry, ktorú má mesto Ružomberok postaviť približne za 90 miliónov korún, je tak ohrozená aj investícia firmy Diverso Liptov približne za pol miliardy.
Podľa Okresnej prokuratúry Ružomberok bolo rozhodnutie o umiestnení stavby apartmánového komplexu vydané v rozpore so zákonom. "Medzi zásadné nedostatky patrí to, že neboli doložené všetky listy vlastníctva a zrejme chýbal súhlas všetkých vlastníkov pozemkov, ktorých by sa stavba týkala. Ďalej chýbal súhlas orgánu ochrany prírody - obvodného úradu životného prostredia, ako aj vyjadrenie ministerstva životného prostredia, keďže tento orgán sa zaoberá posudzovaním vplyvov na životné prostredie," objasňuje dôvody protestu prokurátorka Jana Pučeková.
Stavba domov by sa mala začať už na jar. "Zatiaľ sa oboznamujeme so stanoviskom a argumentmi prokurátora. Po ich vyhodnotení budeme vedieť, či to bude alebo nebude mať dosah na harmonogram výstavby," uvádza za spoločnosť Diverso Liptov Daniela Zeleníková. Zdržanlivá je aj reakcia stavebného úradu v Ružomberku: "Zatiaľ nám plynie 30-dňová lehota, počas ktorej buď môžeme vyhovieť protestu prokurátora alebo rozhodnutie odstúpiť odvolaciemu orgánu - Krajskému stavebnému úradu v Žiline. Zatiaľ protest zvažujeme a analyzujeme ďalšie kroky," objasňuje Zuzana Bencová z Mestského úradu v Ružomberku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 22:31