StoryEditor

Trnka vydal pokyn na trestné stíhanie v kauze Tomanovej

05.09.2007, 16:58
Autor:
TASRTASR
Generálny prokurátor Dobroslav Trnka vydal dnes pokyn na začatie trestného stíhania vo veci porušovania domovej slobody ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny Viery Tomanovej.

Ako povedal po dnešnom rokovaní vlády, prešetrenie týkajúce sa incidentu na jej súkromnom pozemku nevníma ako krok voči médiám a žiadny zásah proti nim ani nemieni robiť. "Je to klasické podanie pri konkrétnom trestnom čine," prízvukoval Trnka.
Dodal, že nemôže vedieť, či tam bol nejaký fotograf, zatiaľ ide o neznámeho páchateľa. "Ja som len vydal pokyn, aby prokuratúra a polícia postupovali štandardne pri odhaľovaní trestnej činnosti."
Trnka zdôraznil, že k neštandardnosti situácie v súvislosti s mimoriadnou schôdzou parlamentu dopomohli aj médiá. "Pre mňa je dôležité, či sa trestný čin stal, ak áno, kto je jeho páchateľom a moje kroky budú smerovať len na objasnenie tejto záležitosti," konštatoval.
Premiér Robert Fico v utorok v mene vlády apeloval na Generálnu prokuratúru, aby prešetrila prípady hrubých zásahov do súkromia ministerky práce Viery Tomanovej, ktoré 21. a 29. augusta spôsobil neznámy fotograf. Malo ísť o nelegálne vniknutia na majetok Tomanovej, v jednom prípade dokonca aj o omámenie strážneho psa.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 07:40