StoryEditor

Kriminalisti upozorňujú na nové podvody prostredníctvom inzerátov

24.09.2007, 16:46
Autor:
TASRTASR

Podvodníci hľadajú stále nové spôsoby, ako obrať ľudí o peniaze. Svedčí o tom niekoľko prípadov z minulých dní, ktoré riešia nitrianski kriminalisti.
Jeden z poškodených občanov zareagoval na inzerát, v ktorom predávajúci ponúkal motor pre osobný automobil Mercedes Benz. Záujemca sa s autorom inzerátu telefonicky dohodol na stretnutí v Pohronskom Ruskove v okrese Levice. Keď sa stretli, predávajúci povedal, že skutočný majiteľ motora chce české koruny. Kupujúci mu dal 35.000 Sk s tým, že neznámy muž ich ide zameniť za slovenské koruny. Na škodu dôverčivého záujemcu o motor to bol jeho posledný kontakt s neznámym mužom, ale aj so svojimi peniazmi. Už ich nevidel.
Takýchto prípadov sa stalo viac. Okrem tohto spôsobu podvodníci využívajú aj verziu, že majiteľom auta alebo motora je niekto z obecného úradu alebo inej inštitúcie, preto idú prefotiť doklady od auta a podobne. S kupujúcim zastavia pri úrade alebo inej budove, zinkasujú peniaze s tým, že ich idú odovzdať alebo odfotiť doklady a zadnými či inými vchodmi z budovy zmiznú.
"Obyčajne ide o niekoľko desiatok tisíc korún a zákazník po ich odovzdaní zbytočne čaká pred úradom alebo budovou nejakej prevádzky. Upozorňujeme preto záujemcov kupujúcich čokoľvek na inzerát, aby zvýšili svoju opatrnosť a nepúšťali ľahkomyseľne z rúk svoje peniaze," informoval dnes TASR hovorca polície v Nitre Miloš Fábry.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 15:28