StoryEditor

Ochránime Slovensko pred zlodejmi

28.01.2016, 23:00

Jeden z lídrov „štandardných“ politických strán sa raz verejne vyjadril, že v opozícii človek nič nezmôže, maximálne si zlepšiť angličtinu a dať si do poriadku chrup. Nie je to pravda. Aj keď 90 percent opozičných návrhov v parlamente neprechádza, výsledky hnutí OĽaNO a NOVA, ale aj kolegov zo SaS za uplynulé 4 roky sú dôkazom, že poctivá opozičná politika má zmysel. Čo z toho vyplýva pred marcovými voľbami?

1. OĽaNO-NOVA a SaS sú garanciou, že sa rozkrádanie nebude tolerovať. Spomínate si na davy pred parlamentom, ktoré po kauze CT žiadali zastaviť rozkrádanie zdravotníctva? Na pád Pavla Pašku? Na nenápadnú novelu zákona, ktorou chcela Ficova vláda poslať 27 miliónov eur ročne jednej finančnej skupine? Zastavením týchto a ďalších káuz sme ušetrili pre tento štát desiatky miliónov eur. Áno, nie všetky tunely sme odhalili. A áno, nie každé odhalenie sa skončilo výmenou ministra či zastavením biznisu pre vopred vybratú firmu (napr. kauza „kompa“). Ale vďaka poctivej opozičnej práci sme dokázali, že tento štát má na lepšie platy, a to nielen pre učiteľov a zdravotné sestry. Len dnešná garnitúra má iné priority.

2. OĽaNO-NOVA a SaS sú garanciou dobrých riešení. Poctivá opozičná politika sa nesmie zúžiť na kontrolu vlády. Ľudia si zvolili politikov na to, aby urobili niečo pre nich, bez ohľadu na to, či sú v opozícii, alebo pri moci. Nemá zmysel vymenovať všetky návrhy, ktoré mohli pomôcť mladým rodinám, živnostníkom, učiteľom, lekárom a ďalším skupinám a neprešli len preto, lebo sa tak Smer rozhodol. Ale niet väčšieho uznania, ako keď vláda „vykradne“ nápad opozičnej strany a schváli si ho, ako keby bol jeho vlastný. Tak to bolo v prípade návrhov na ochranu oznamovateľov korupcie či na zavedenie princípu jeden plat pre verejného funkcionára stačí.

3. OĽaNO-NOVA a SaS sú garanciou, že môže vzniknúť vláda bez Smeru. Poctivá opozičná politika zároveň znamená, že ak niekoho kritizujete, že z pozície moci dopustí rozkrádanie štátu, nemôže sa deň po voľbách stať vaším partnerom na vytvorenie spoločnej vlády. Ak sú dnes na Slovensku strany, ktoré jednoznačne odmietajú spoluprácu so Smerom, sú to OĽaNO-NOVA a SaS. Čím viac hlasov získajú vo voľbách tieto subjekty, tým väčšia bude šanca, že vznikne vláda, ktorá nebude tolerovať rozkrádanie a posunie túto krajinu dopredu. Taká vláda môže vzniknúť len bez Smeru.

01 - Modified: 2008-01-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: South Stream pôjde cez Srbsko
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 04 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 05 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
24. apríl 2024 11:22