Jozef MihálPeter Mayer
StoryEditor

Opozičná výzva

22.03.2016, 23:00

Na úvod: ďakujem všetkým ľuďom, ktorým záleží na ďalšom pozitívnom vývoji na Slovensku a ďakujem tým, čo dali svoju dôveru strane SaS. Nebudem sa vracať k uplynulým dvom týždňom. Len jedna poznámka: takéto expresné zostavenie vlády tu ešte nebolo.

Napriek tomu, že väčšina voličov odmietla stranu Smer, bude Smer znova lídrom vládnej koalície. Strana SaS bude „šúchať“ opozičné lavice v parlamente. A to takto. Hneď na aprílovú schôdzu parlamentu predložíme desiatky našich návrhov zákonov. Budú to zákony, ktorých prijatím sa zlepší podnikateľské prostredie na Slovensku a bude to základ na vytvorenie nových pracovných miest. Pôjde o balík zákonov, ktoré nebudú mať žiaden dosah na verejné financie s jednou výnimkou – a to je návrh na okamžité zrušenie daňových licencií. V tejto línii budeme pokračovať. Na každú ďalšiu schôdzu národnej rady predložíme návrhy zákonov z našej Agendy 2020. Na jesenné rokovania sa tak dostane napríklad návrh na návrat rovnej dane pri sadzbe 19 percent alebo návrhy na zásadné zníženie odvodov živnostníkov, a naopak, na zásadné zvýšenie takzvaných paušálnych výdavkov.
Bude zaujímavé sledovať, ako sa zachovajú poslanci z klubov Most-Híd a Sieť. Množstvo návrhov z dielne SaS sa totiž prekrýva s ich predvolebným programom. Zahlasujú tieto strany za návrhy, ktorých cieľom je zlepšiť podnikateľské prostredie, zvýšiť zamestnanosť a v konečnom dôsledku zvýšiť životnú úroveň pracujúcich a podnikajúcich ľudí? Spýtam sa priamo: Zradili svojich voličov, zradia aj svoj program? Uvidíme...

Jeden príklad. Podľa dostupných informácií sa štátnym tajomníkom na ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny stane Ivan Švejna (Most-Híd). Bude mať zodpovednosť za prípravu zmien v dôchodkovom systéme. Ivan ostatné štyri roky robil „svoju“ opozičnú politiku v parlamente. Odmietal sa podpísať pod ústavný zákon na ochranu dôchodkového systému (druhého piliera) s tým, že trval na návrate výšky príspevkov do druhého piliera na úroveň 9 percent. Odmietal takzvanú anuitnú novelu v druhom pilieri a požadoval zavedenie takzvaného programového výberu. Osobne sa ja i strana SaS stotožňujeme s jeho návrhmi a budeme sa veľmi tešiť, ako sa mu ich podarí presadiť z pozície člena vlády. A budeme mu v jeho snahe úprimne pomáhať.

Skrátka. Tak ako očakávame, že koaličné strany podporia v parlamente návrhy SaS, na ktorých sme sa zhodli v predvolebnej kampani, SaS, naopak, podporí tie návrhy vládnej koalície, ktoré budú v súlade s naším programom. Jedno však tolerovať nebudeme – a to sú korupčné kauzy.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
24. apríl 2024 10:19