Richard Sulik.
StoryEditor

Európan Fico lepší ako démon Sulík

30.03.2016, 00:00

Ako prvý začal Ivan Mikloš, podľa ktorého je vláda s Robertom Ficom, ktorý je zodpovedný za nebývalé rozkrádanie, lepšia, lebo moje „názory, postoje, ale aj činy v zahraničnej, európskej a bezpečnostnej politike sú nielen pomýlené, ale aj nebezpečné.“

Pridal sa Juraj Hrabko, ktorý, zrejme aby tromfol Mikloša, dospel k záveru, že nie Bugár a Procházka zradili svojich voličov, ale ja. Lebo som urobil to, čo som pred voľbami povedal a síce, že SaS nešla so SMERom do koalície a po druhé, že som ostal v Europarlamente.

Celému nasadil korunu český novinár Luboš Palata, píšuci pre denník SME, ktorý zistil, že Slovensko má najlepšiu vládu v strednej Európe. Nuž, odvážne tvrdenie, postavené aj na nepravdách, napríklad: „Dokonca vo svojej antimigračnej kampani postúpil ešte ďalej. Kým Fico zostal, hoci len formálne, súčasťou európskych sociálnych demokratov, Sulík prestúpil od liberálov k euroskeptickej frakcii, kde je aj poľské Právo a spravodlivosť, a v praxi dokonca ku xenofóbnej európskej ultrapravici - nemeckej AfD a rakúskym Slobodným. Cúvať Sulík začal, až keď mu aj euroskeptici pohrozili vylúčením.

Po prvé, z ALDE (európski liberáli) do ECR (európski konzervatívci a reformisti) som prestúpil na jeseň 2014, teda rok pred prepuknutím migračnej krízy. Po druhé, rakúski Slobodní nie sú súčasťou ECR a po tretie, mne nik vylúčením z ECR nepohrozil. Tieto hrubo zavádzajúce tvrdenia Luboša Palatu ma prekvapujú o to viac, že 5 dní pred uverejnením predmetného článku som sa s pánom Palatom stretol v Prahe na vyše polhodinový rozhovor.

Čo sledujú spomínaní páni? Robia zo mňa hrozbu pre Európu, pritom ak vôbec nejakú hrozbu predstavujem, tak len pre zaužívané a hrubo nekorektné praktiky, ktoré európski lídri zaviedli a pre ktoré sa EÚ potáca z krízy do krízy.

Áno, je pravda, nebudem súhlasiť a ani som nesúhlasil s porušovaním dohodnutých pravidiel. Nebudem súhlasiť a ani som nesúhlasil s peniazmi pre Grécko (Ficova vláda v tichosti schválila tretí balíček pre Grécko v lete 2015) a neotočím v tejto veci, ako otočil Mikloš. Ako premiér by som tiež nesúhlasil s odpustením dlhu Grécku, ktoré nás čaká. Rovnako nesúhlasím a nebudem súhlasiť s povinnými kvótami alebo iným prerozdelením utečencov, nadiktovaným zvrchu. Takto vyzerá skutočný démon pre Európu?

Ale späť k otázke, čo títo páni sledujú. Ak dám bokom osobné animozity, najlogickejšie vysvetlenie podľa mňa je, že chcú vytvoriť alibi pre voličov, ktorí dali hlas Mostu a Sieti a teraz rozhorčení sledujú, čo sa s ich hlasom stalo.  Toto alibi vychádza z toho, že ak zo mňa a SaS urobia arci škodcov Európy, poľutovaniahodné konanie Bugára a Procházku sa odrazu zmení na spásu Slovenska. Koaličná vláda so Smerom v tomto pokrivenom zornom uhle pohľadu bude nielen najlepšou zo zlých možností, ale dokonca najlepšou vládou v Strednej Európe. Aké absurdné!

01 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 02 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 03 - Modified: 2024-03-12 14:47:47 - Feat.: - Title: Korčok sa pustil do koalície kvôli zmenám v RTVS: Idú až za hranu. Veľmi dobre vedia, že prekračujú hranice 04 - Modified: 2024-03-08 11:32:53 - Feat.: - Title: Vládna koalícia zásadne zlyháva v oblasti rovnosti a rešpektu k ženám, tvrdí PS 05 - Modified: 2024-02-28 14:50:34 - Feat.: - Title: Novela trestného zákona: Poslanci schválili, že premlčacie doby za znásilnenie sa nezmenia
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 06:30