StoryEditor

Richard Sulík: Kšefty spájajú

23.05.2016, 00:00

No pozrime sa – Maďari s národniarmi, noví so starými, praví s ľavými... jedna radosť, ako pekne tento mačkopes funguje. Ideologické strety? Všetky preč. Programové rozdiely? Prekonané. Veď načo vôbec nejaký program, aj tak len neskôr zavadzia.

Ako na páse
Pokiaľ ide o vládnutie, konkrétne o rozdeľovanie stoviek miliónov eur, ukázali koaliční politici výnimočnú mieru flexibility. A tak minister dopravy za Sieť Roman Brecely ide urýchlene stavať bratislavský obchvat, i keď ho predtým práve strana Sieť kritizovala. Minister školstva Peter Plavčan za Slovenskú národnú stranu podpisuje zmluvu na štadión za sedemdesiatpäť miliónov eur, ktorý postaví a dodá pán Kmotrík v obstarávacej cene dvadsaťosem miliónov eur. No a aby to nebolo príliš okaté, všetci sa usilovne vyhovárajú na svoje nízke percentá. Že sa nemôžu ozývať, lebo majú málo percent.

Slabučko hryzkať
A tak zrazu poslanci za Most-Híd nehlasujú za zákon, ktorý by zrušil odoberanie občianstva, poslanci za Slovenskú národnú stranu nehlasujú za návrhy, ktoré preukázateľne zlepšia podnikateľské prostredie, i keď sa pred voľbami práve k tomu hrdo hlásili a poslanci za Sieť usilovne prehliadajú kšefty Roberta Kaliňáka, napriek tomu, že práve oni chceli vymeniť tých starých politikov. Slabučko hryzkať, to je asi jediné, čo tento submisívny postoj dovoľuje.

Nemusia, ale chcú
Dôvodom, samozrejme, nie je obava, že keby sa tieto tri koaličné strany ozvali, Fico by ich vymenil, lebo tak či tak by nemal za koho. Je to presne naopak, Smer potrebuje SNS, Most-Híd a Sieť oveľa viac, lebo bez nich nielenže vládu nepostaví, ale v prípade pravicovej vlády a ministra vnútra, ktorý nie je sám zapletený do miliónových podvodov, by už viacerí smerácki potentáti mali na krku vyšetrovateľa. Takého s odhodlaním namiesto so zviazanými rukami.

Sme iní
Raz darmo, kšefty spájajú, no to, samozrejme, nikto z hladných (všetci traja koaliční partneri Roberta Fica neboli roky pri moci) nemôže pripustiť. To je aj hlavný dôvod, prečo sa dnešní koaliční partneri Smeru úprimne nepokúsili o pravicovú koalíciu. Nie Matovič, ani Lipšic a už vonkoncom nie to, že som si dovolil kritizovať nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú. Ale skutočnosť, že v pravicovej vláde by SaS a ani OĽaNO kšefty jednoducho netolerovali.

Pozrite si rozhovor so šéfom SaS Richardom Sulíkom:

01 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
26. apríl 2024 04:45