Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Volíme predsedu

06.06.2016, 00:00

Otravovať voličov vnútrostraníckymi problémami je čistý jed pre preferencie. Na to netreba byť ani politológ, ani spindoktor, stačí sa pozrieť tri roky do minulosti. Vtedy sme celé mesiace obťažovali našich voličov diskusiou o konfliktoch vo vnútri strany až nám agentúra Focus v máji 2013 namerala preferencie 3,9 percenta. Teraz hrozilo niečo podobné. Na riadnom kongrese oznámil Jozef Mihál, že zvažuje kandidatúru, dal k tomu dva rozhovory (a množstvo ďalších odmietol), ktoré boli obidva úplne korektné a bum, krátko nato vyšli titulky o rozkole v strane. Takmer rok pred najbližším riadnym kongresom.

Chápem, že keby niektorý podpredseda Smeru poskytol médiám takýto rozhovor, v ktorom by si dovolil povedať, že predseda nie je ten najkrajší a najmúdrejší a že vie si predstaviť aj iný spôsob, ako viesť stranu, bola by to revolúcia. No práve to je u nás iné. Moji ľudia vedia, že za iný názor sa ešte nikomu nič nestalo.

V každom prípade, prepieranie našich vnútorných záležitostí na verejnosti nám k šťastiu nechýba a súc poučený z jari 2013 som sa rozhodol zvolať mimoriadny kongres, samozrejme, v súlade so stanovami SaS. Okrem toho sme si s Jožom sadli a v pokoji vysvetlili viacero nedorozumení. Možno sme si mali sadnúť už skôr, no bez ohľadu na to, máme príliš dobré osobné vzťahy a naše ciele sa príliš prekrývajú na to, aby sme sa nedohodli.


Prečo bude kongres aj tak? S mojimi podpredsedami – Mihál, Ľubomír Galko a Jana Kiššová – sme sa dohodli, že kongres uskutočníme aj tak, aby sme ukončili neopodstatnené reči o možných rozkoloch. Túto sobotu zvolíme predsedu, ktorý bude mať mandát na najbližšie štyri roky a bude pokoj. Teda, nie pokoj, ale budeme sa, všetci spolu venovať nášmu spoločnému cieľu – prevziať zodpovednosť za chod Slovenska.

Na tento cieľ sme už dnes solídne pripravení – sme nielen najskúsenejšia a najväčšia pravicová strana, ale sme aj v top finančnej kondícii, čo znamená, že nemáme žiadne dlhy a k tomu dostatočné rezervy na všetky volebné kampane a tvrdím, že práve solídne a čestné financovanie je predpoklad na to, aby sme nemuseli poslúchať žiadnych oligarchov. A máme dostatok kvalitných ľudí, čo považujem za najväčšie aktívum. V sobotu teda dáme kongres, do konca roka sa budem intenzívne venovať regiónom a potom môžem s dobrým svedomím povedať: sme pripravení. Všetci spoločne.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 03 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 04 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 05 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine?
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 00:32