Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Richard Sulík: Dankove omáčky

20.06.2016, 00:00

Nepoznám politika, ktorý by v disciplíne „súvisle hovoriť a nič nepovedať“ predstihol aktuálneho predsedu parlamentu. Rovnako jeho posledné vystúpenie je samá omáčka, samé prázdne frázy, i keď pekne znejúce – riešenie, ktoré uspokojí občanov a ktoré pomôže tým, ktorým pomôcť treba, a to sú občania; hľadajme dobro a nie hašterenia, zodpovedne sme si sadli s premiérom...

Keď už sme pri tom premiérovi – skutočným problémom nie sú Dankove prázdne reči. Takých politikov tu bolo a zrejme aj bude. Skutočným problémom je, že Andrej Danko zaujal voči Robertovi Ficovi, slušne povedané, vyslovene submisívny postoj.

Keď Smeru nedochádza, že človek, voči ktorému je vedené vyšetrovanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu voči majetku a že ho vyšetruje jeho priamy podriadený, je ako minister vnútra neprijateľný, budiž. I keď, myslím si, že Ficovi veľmi dobre dochádza, aká to bude hanba počas slovenského predsedníctva, ale Kaliňák toho zrejme vie príliš veľa. Hanba bude, samozrejme, aj to, že premiér predsedajúcej krajiny Európskej únie býva za veľmi nejasných okolností v byte postavenom zrejme z peňazí ukradnutých na DPH podvodoch...

Ale že to nedochádza Dankovi, to ma prekvapuje. Na rozdiel od Bélu „Charakter“ Bugára a Radoslava Procházku, Danko v politike ešte len začína. Je zrejmé, že jeho ambíciou nie je robiť Ficovi juniora, ale oveľa viac, premiéra nevynímajúc. Andrej Danko robí presný opak – kryje korupciu, lebo sa bojí požadovať odstúpenie Kaliňáka (Fico s takým niečím v jeho prvej vláde nielenže nemal problém, ale ministra za SNS rovno odvolal a neskôr SNS celé ministerstvo odňal), a to nejako biedne kamufluje bezobsažnými rečami.

Možno by Andrejovi Dankovi mal niekto vysvetliť, že sa stáva spoluzodpovedným za konanie celej vlády, lebo umožnil jej vznik. Mal a má v rukách všetky karty, aby minister vnútra musel odstúpiť, o to je jeho zodpovednosť väčšia. Ale možno si po prvé dobre rozumejú a možno by Robert Kaliňák vedel poskytnúť rôzne, nanajvýš zaujímavé informácie k privatizácii a tunelovaniu Lesostavu. A to by sa Andrejovi Dankovi a jeho rodine vôbec nemuselo páčiť. A tak sa pekne celá podarená partička – Smer, SNS, Most a Sieť – modlí, aby sa kauza Bašternák čím skôr skončila.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 03 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 04 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 05 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine?
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
23. apríl 2024 14:07