Angela MerkelováReuters
StoryEditor

Alojz Hlina: Nefoťte sa s Merkelovou

03.01.2017, 23:00

Dôležité varovanie: nefoťte sa s Angelou Merkelovou. Riskujete tým naozaj veľa. Ak sa takáto fotka dostane na verejnosť, slovenský Facebook vás ukameňuje, zlynčuje, upáli a hodí do Dunaja. No zatiaľ len virtuálne. Podľa frekvencie a popisu, ako sa dá zatočiť s človekom, ktorý spáchal taký hrdelný zločin, že sa odfotil s Merkelovou, je namieste aj mierna obava, že niektorí z týchto „slacker aktivistov“ sa odhodlajú zapísať večnú slávu slovenského Facebooku a budú sa snažiť urobiť aj niečo spektakulárne.

Podnecovačov má niekoľko. Keď predseda strany kresťanských demokratov na Slovensku dostane pozvánku na kongres kresťanských demokratov v Nemecku, je slušné zúčastniť sa. To je všetko, čo k tomu treba povedať. Niektoré naše „strany“ by nepozvali ani na výročnú schôdzu smetiarov z Bádenska-Württemberska. Paradoxom však je, že títo potom o to viac žiarlia.

Moja fotka s Merkelovou sa stala predmetom primitívneho politického hyenizmu. Údajný posledný križiak, verný halapartník svojho predsedu vytrvalo čakal na tragédiu a dočkal sa. Koľko hyenizmu musíte v sebe mať? Aký je váš mentálny svet, keď čakáte na nejakú tragédiu v Nemecku v spojitosti s migrantmi a následne víťazoslávne pridáte fotku iného politika s Merkelovou, opäť na rituálne vraždenie do priestoru slovenského Facebooku?

Halapartník Borisa Kollára čakal. A keď šialenec vletel kamiónom do davu na vianočných trhoch v Berlíne, vtedy dal moju fotku na sociálne siete s komentárom: Poslušný Merkelovej služobníček. Takže ešte raz, koľko hyenizmu musíte v sebe mať? Ak ste v politike, máte fotky s politikmi. Ak vás aj niekto rešpektuje, tak ich máte aj s politikmi svetového rangu. Ja nemôžem za to, že predseda Sme rodina má len fotku s divnými ľuďmi na Kube a jeho halapartník Krajniak dokonca ani takú nie. Zaujímavé, fotka s mafiánmi neprekáža, ale fotka s jednou z najvplyvnejších osôb vo svetovej politike áno?

Toto má byť tá nová slovenská politika? Toto má byť ponuka pre nášho frustrovaného voliča? Rok 2017 bude ťažkým rokom. Budeme zápasiť na viacerých frontoch. Zápas s ľudským hyenizmom je jeden z najťažších zápasov, no dá sa vyhrať.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 03 - Modified: 2024-03-26 12:33:07 - Feat.: - Title: Hlina vyzýva na vyvodenie zodpovednosti pre lykožrútovú kalamitu na Horehroní 04 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 05 - Modified: 2024-03-21 11:53:23 - Feat.: - Title: Opozícia chce k priamym platbám agrovýbor a poslanecký prieskum v platobnej agentúre, vraví Hlina
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 16:10