Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Do extraligy len s 500 hráčmi

08.01.2017, 23:00

Ministerstvo športu vedené nominantom SNS rozhodlo, že za účelom skvalitnenia slovenského hokeja pribudne jedna podmienka navyše: každý klub, ktorý sa chce extraligy zúčastniť, musí preukázať minimálne 500 registrovaných hráčov. Nie kvalita hráčov, snaživosť, skvelý tréner... počet registrovaných hráčov bude rozhodovať o tom, kto smie hrať v extralige.

Ak sa teraz chytáte za hlavu a vravíte si „bože, aká to hlúposť“, vedzte, že Andrej Danko presne to isté navrhuje v slovenskej politike. Kandidovať budú môcť len tie strany, ktoré majú viac ako určitý počet členov (v minulosti Danko navrhoval aspoň 500 členov). Politická súťaž už nebude v prvom rade o tom, kto má lepšie riešenia a kto má lepších kandidátov. Na prvom mieste bude kvantita. Stačí si pozrieť vládnu stranu Smer, ktorá má najviac členov (vyše 16-tisíc), akých politických velikánov vyprodukovala – Kaliňák, Paška, Jánoš, Kvorka či Zmajkovičová – aby bolo jasné, že ani najvyšší počet členov na Slovensku nie je zárukou kvalitných či slušných politikov.

Má to byť práve naopak, rozhodovať má kvalita a nie kvantita. SaS nikdy nemala stanovený strop pre počet členov. Ak sme odmietli žiadateľa o členstvo, tak len preto, že nespĺňal naše podmienky členstva a nikdy nie preto, že by sme už viac členov nechceli mať. Výsledok je 170 členov, ktorí spĺňajú (priznávam, že náročné) kritériá SaS pre členstvo.


Napríklad by sa členom SaS nemohol stať Andrej Danko, lebo bol štatutárom vytunelovaného podniku Lesostav Revúca. Robert Kaliňák by tiež nemohol byť členom SaS, lebo je proti nemu vedené vyšetrovanie. Bývalý poslanec Jánoš tĺkol svoju ženu, Renáta Zmajkovičová bola zapletená do korupčného škandálu s piešťanským cétečkom, Pavol Paška bol členom KSČ a mnoho ďalších dôvodov a mnoho ďalších prípadov.

Raz nerozumiem, ako má zvýšenie počtu členov (a zákonité zníženie nárokov na členstvo) zvýšiť kvalitu slovenskej politiky. Ak by však naozaj takáto hlúposť mala byť uzákonená, SaS je pripravená konať – máme vyše 5 000 registrovaných Priateľov slobody.

Čo je však úplne najdôležitejšie a čo Andrejovi Dankovi možno uniká, je skutočnosť, že o úspechu či neúspechu politických strán rozhoduje volič v tajných voľbách. A je to len a len jeho vec, či si zvolí bandu zlodejov (s tisíckami členov a top vybudovanými regionálnymi štruktúrami) alebo ľudí, ktorí majú úprimnú snahu spraviť Slovensko lepším.

01 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
27. apríl 2024 01:23