Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Richard Sulík: Čo to je?

22.01.2017, 23:00

Je to predsedom parlamentu, no nevie to povedať dve súvislé vety. Je to šéfom národniarov, no jeho najväčší kamoš je Maďar. Vie to čítať, no v živote pri tom nepoužíva papier. Chce sa to dôverne stretnúť, no pri prvej príležitosti to vytrúbi do sveta. Zaplatí to zo štátnych 80-tisíc eur za večeru, no jedlo v tom nie je. Je to šeredný právnik, no za jeden úkon účtuje milión korún. Hovorí to, že miluje ženy, no občas to niektorá schytá. V kuse to rozpráva o slušnosti, no poslancov uráža spôsobom, akým ich uráža. Šéfuje to strane s päťtisíc členmi, no nevie vygenerovať jediného ministra. Nechá to vysvätiť kanceláriu, no naháňa v nej hada. Chce to strašne byť premiérom, no slová generuje náhodne. Uhádli ste? Správne, je to náš kapitán.

Andrej Danko vytiahol SNS nad päť percent, lebo bol neokukaný a dokola omieľal päť naučených fráz o tom, ako treba politiku robiť hrdo, odborne a slušne. A tiež o tom, že deštruizmus deštruuje systém. Tu to končí. SNS pod vedením Andreja Danka už nebude ďalej rásť, lebo ľudia prekuknú, že to je len ďalší oblbovač národa, presne ako Procházka. Ten tiež chcel strašne gazdovať, peknými rečami vytiahol Sieť asi tam, kde je dnes SNS a potom sa horko ťažko dostal do parlamentu, lebo ľudia ho prekukli.

Veľmi dobre si pamätám, ako sme všetci chodili okolo Procházku po špičkách. Reakciou na akúkoľvek kritiku bola otázka „s kým chcete vládnuť?“. Dnes banujem, že sme oveľa jasnejšie nehovorili o tomto podivínovi, ktorý balamutil ľudí. Sieť by možno vôbec nebola v parlamente.

V SNS musia mať z tohto experta hlavu v smútku a zažívať riadnu hanbu. Vedia síce, že Danko ich dostal späť do parlamentu, no začínajú tušiť, že ak sa ho nezbavia, pôjdu znovu tam, odkiaľ prišli. Úvodom bolo celkom úsmevné a zábavné, čo všetko Andrej Danko riešil. Horalky a tričká, naháňal hada, pánov s brkom nechal strážiť v stráženom objekte ústavu a podobne. Potom došli aj akože riešenia, keď vypravoval vláčik, robil si zálusk na RTVS a stretol sa s lyžiarkami. No to, čo Andrej Danko predviedol s výložkami, je také trápne a detinské, že človeka prepadne pocit sprostredkovanej hanby. A najmä des pri predstave, že tento exot by sa mal jedného dňa stať premiérom.

01 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
26. apríl 2024 17:12