KarikatúraĽubomír Kotrha
StoryEditor

Jozef Mihál: Bye SaS

21.02.2017, 23:00

Minulý štvrtok som ako zakladajúci člen a člen prípravného výboru po ôsmich rokoch opustil stranu SaS. Z pôvodných štyroch členov prípravného výboru – Mistrík, Švihura, Mihál, Sulík – tak v strane zostal jediný.

Dôvodom odchodu je nesúhlas s postojmi Richarda Sulíka. Z rešpektovaného ekonóma sa stal expert na islam a bojovník proti migrantom. V Nemecku. Predseda liberálnej strany by aspoň podľa mňa nemal obhajovať slovenských extrémistov ani proruských hejterov. Predseda liberálnej strany by mal súhlasiť so sankciami voči Rusku, a nie nabádať na ich zrušenie. Mal by pôsobiť tak, aby jediná parlamentná pravicová strana ľudí priťahovala ako zrozumiteľná alternatíva k súčasnej vláde.


Hlavne by mal byť „poruke“ na Slovensku. Minulý týždeň sa opozícia na dvakrát pokúšala o odvolanie premiéra Fica. Za obrovský škandál s cenami energií, pod ktorým je podpísaný. Zo schôdze sa stala šou Igora Matoviča, ktorému sekundovali poslanci SaS Galek a Kiššová. Predseda SaS a líder opozície však v parlamente nebol.

Teda bol, ale v europarlamente. A tam chce byť aj naďalej, keďže spolustraníkom nedávno oznámil, že mieni kandidovať do Európskeho parlamentu aj v roku 2019. Osem rokov som stál pri Sulíkovi. V roku 2010 som zobral horúce kreslo ministra práce v čase, keď bolo treba riešiť vysoký deficit po prvej Ficovej vláde.

Ja som bol ten zlý, kto oznamoval nepopulárne opatrenia. Richard Sulík mohol byť ministrom financií, rozhodol sa však pre honor predsedu Národnej rady. Zavedenie zdravotných odvodov z dividend či obmedzenie paušálnych výdavkov živnostníkov si tak ľudia nespojili so Sulíkom, ale so mnou. Bol som po Sulíkovom boku pri páde vlády, aj pri rozkole v SaS v roku 2013 som ho podporil.


Zostávam v parlamente ako opozičný poslanec, pravičiar a liberál. Cítim podporu od mojich voličov a fanúšikov. Vyše 70-tisíc voličov a 50- tisíc fanúšikov na sociálnej sieti nechcem sklamať. Navyše nechcem potešiť členov tretej Ficovej vlády, ktorí by tak stratili v parlamente svojho oponenta. Na marcovej schôdzi parlamentu sa bude v druhom čítaní rozhodovať o podobe zákona o službách zamestnanosti.

Stratia evidovaní nezamestnaní možnosť privyrobiť si? Prídu zamestnávatelia o sezónnych pracovníkov, napríklad pri zbere a spracovaní úrody? Ľuďom na Slovensku sa žije ťažko a potrebujú pomoc. Preto strane SaS, skvelým ľuďom v nej a samotnému Richardovi Sulíkovi úprimne želám úspech a účasť vo vláde po najbližších voľbách. Žiaľ, moja predstava o spôsobe robenia politiky je iná ako predstava Richarda Sulíka.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 17:11