Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Richard Sulík: Spoločná črta energetiky a zdravotníctva

05.03.2017, 23:00

Igor Matovič nechal svojho času robiť svojich kolportérov popri roznášaní novín prieskumy. Raz ich nechal zisťovať odpoveď na otázku: „Koľko núl má miliarda?“ Všetky odpovede rozdelil podľa toho, koho respondenti volili. Potom ich spriemeroval a zistil, že pre voliča pravice má miliarda hodnotu 630 miliónov a pre voliča Smeru len 78 miliónov. Tu niekde treba hľadať dôvod, prečo sa zlodejstvá vlád Roberta Fica tak ľahko prepečú. Lebo jeho volič si nevie dostatočne dobre predstaviť, koľko sa to vlastne rozkradlo. Druhý dôvod je, že ťažko tým zlodejstvám rozumieť a tretí dôvod, že volič Smeru tie zlodejstvá necíti na vlastnej koži.

Keď teda pán Bašternák vypovedal, že 12 miliónov eur platil v hotovosti, minister vnútra Kaliňák mal ešte tú drzosť obhajovať ho, že v tej dobe to bol svet kešu. Lebo 12 miliónov je obrovská suma, lebo ťažko pochopiť podstatu podvodu, lebo chýba priamo okradnutý. Inak je to však pri aktuálnych kauzách v zdravotníctve a v energetike. V zdravotníctve sa počas troch vlád Roberta Fica tak veľmi kradlo (teta Anka, masér Kostka, plytvanie v nemocniciach), že dnes musí Všeobecná zdravotná poisťovňa škrtať poistné výkony, čo ľudia pocítia ihneď a priamo. Najprv bol niekoľko rokov pokoj, lebo sa kradlo na úkor technických rezerv a to drvivá väčšina ľudí ani len nevie, čo je. Podobne v energetike. Tam sa za Roberta Fica kradlo tiež roky beztrestne. Vymýšľali sa prehnané dotácie, ktoré si urval jeden z mecenášov Smeru, Jozef Brheľ, balili sa peniaze do alobalu priamo pre Roberta Fica ako vratky z dotácií uhoľným baniam pána Čičmanca (k tomuto existuje výpoveď očitého svedka – manželky bývalého poslanca Jánoša) a všeličo iné. Bývalý šéf Úradu pre reguláciu všetko poslušne premietal do cien za distribúciu energií. Nikto sa nesťažoval, pokiaľ cena samotnej elektriny klesala a sľub Roberta Fica „stabilné ceny energií“ ako tak obstál. Lenže to sa skončilo a januárové zvýšenie cien za ističe (niekto tie zlodejstvá predsa len zaplatiť musí) sa dotkne priamo státisícov ľudí. A všetci si veľmi dobre vedia predstaviť 15 eur mesačne.

Toto majú začiatkom roka 2017 spoločné zdravotníctvo a energetika – ľudia pociťujú dlhoročné rozkrádanie na vlastnej koži a veľmi dobre si vedia predstaviť sumy. A aby aj presne vedeli, čo sa to v tej energetike udialo, pripravili sme noviny „Energie špeciál“. Hľadajte ich na našom webe a ak máte chuť niekoľko kusov rozdať vo vašom okolí, napíšte mi, prosím, počet a adresu, kam ich zaslať na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 05 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 01:27