Ivo NesrovnalTASR
StoryEditor

Bratislava v lete

11.08.2017, 00:00
Dnes píše

Prázdniny v meste majú veľmi špecifickú atmosféru. Mesto sa vyľudní, trocha opadne každodenný stres bežného roku. Ľudia spomalia a ak akurát nie sú zásadné politické turbulencie, menej riešia veci, ktoré človeku inokedy pripadajú podstatnejšie. A čo je dôležité, je aj menej nadávania, hejtov a frflania na všetko naokolo. Ako primátor viem o frflaní veľa, lebo popri každej veci, ktorá sa nám podarí, je ďalších päťsto, ktoré na riešenie ešte čakajú. A ľudia mi to, samozrejme, radi pripomínajú.

Leto je pre mesto hlavnou sezónou opráv. Snažíme sa využiť prázdnejšie mesto na to, aby sme zložité opravy vykonali v čase, keď budú najmenej bolieť. Preto je teraz polovica mesta rozkopaná – hoci je to nepríjemné, v iných obdobiach roka by to bolo ešte oveľa horšie. Po 45 rokoch dávame do poriadku Most SNP, opravujeme veľké úseky hlavných ťahov, ktoré máme v správe, rekonštruujeme električkové trate a zastávky, odstraňujeme bilbordy. Snažíme sa to spraviť tak, aby Bratislavčania v septembri našli znovu o niečo krajšie a upravenejšie mesto.

Toto všetko sa darí vďaka dobrému hospodáreniu. A z tohto pohľadu nás čaká dôležitá jeseň, keď sa bude rokovať o štátnom rozpočte. Tri roky vediem rokovania s vládou o tom, že Bratislava si zaslúži adekvátne financovanie, a zatiaľ takmer vždy úspešne. Verím, že úspešný budem aj tento rok. Pretože, keď sa s peniazmi hospodári efektívne, tak je každý milión navyše hneď vidieť – na cestách, zeleni, zastávkach či drobnostiach ako upravené Námestie slobody, kde pripravujeme architektonickú súťaž na jeho komplexnú rekonštrukciu.

Na jeseň sa vrátia aj profesionálni hejteri – blížia sa župné voľby, ktoré vždy ponúkajú množstvo fantastických nápadov a experimentov, a napokon, už sa blížia aj voľby komunálne, takže je najvyšší čas, aby títo ľudia začali spochybňovať všetko, čo sa tu za tri roky urobilo. Ak sa nám podarí vyrokovať peniaze navyše, budú môcť hejteri nadávať v nových klimatizovaných dopravných prostriedkoch, na opravených cestách, v uprataných parkoch a na bezpečných chodníkoch. Tak si držme palce, nech sa to podarí, lebo v peknom a upravenom meste sa lepšie žije. Aj ľuďom, ktorí vidia, že ideme dopredu, ale aj tým, ktorých životným krédom je nekonečné hejtovanie.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 18:16