Richard SulíkPavol Funtál
StoryEditor

Richard Sulík: Karma je zdarma

21.08.2017, 00:00

Ako Roberta Fica dobiehajú jeho veľkohubé vyhlásenia.

(1) Financovanie strany. Pamätáte si na začiatok roka 2010? Bolo krátko pred parlamentnými voľbami a Robert Fico intenzívne útočil na SDKÚ a jej predsedu Mikuláša Dzurindu kvôli financovaniu strany. Išlo o nejaké pôžičky, kdesi založený dom a najmä o priznanie Dzurindu, že nedokáže vysvetliť všetky otázky ohľadne financovania SDKÚ. Robert Fico bohorovne útočil ďalej a docielil to, že Dzurinda odstúpil z kandidátky (namiesto neho kandidátku do parlamentných volieb viedla Iveta Radičová).

Pár mesiacov neskôr ktosi zverejnil nahrávku, v ktorej sa hlas podobný Robertovi Ficovi chváli, že vlastnou hlavou zohnal 70 miliónov korún na založenie SMERu. Jeden by si mohol myslieť, že Robert Fico, ešte prednedávnom útočiaci na SDKÚ kvôli financovaniu, sa od hanby pod zem prepadne. Omyl. Fico bez štipky hanby celému národu natvrdo zaklamal a jeho voliči to považovali za vybavené.

(2) Zlepenec. Jáj, to bolo útokov na „zlepenec“ ako Fico nazýval štandardnú štvorkoalíciu pozostávajúcu zo štyroch pravicových strán. Pár rokov neskôr pozliepal Robert Fico mačkopsa, pre ktorý je slovo zlepenec kompliment. Jeden z koaličných partnerov otrčil kopytá (Sieť), národniari sa dali dokopy s Maďarmi a o nejakých spoločných hodnotách (okrem spoločnej hodnoty „dobre sa nabaliť“) ani stopy.

(3) „Ovplyvňovanie“. Spomínate si na odvolávanie predsedu NRSR v lete 2010? Robert Fico navrhol moje odvolanie, keďže sme v referende obsadili len okrskové volebné komisie a nie aj obvodné, lebo v okrskových vedia naši zástupcovia výsledok lepšie „ovplyvniť“. Mal som, samozrejme, na mysli „kontrolovať“, no bola to moja chyba a pre Fica dôvod na moje odvolávanie. Prednedávnom nariadil predseda NRSR Andrej Danko čítať a vyhodnocovať listy adresované poslancom, čo je hrubé porušenie ústavou garantovaného listového tajomstva. Fico však Danka odvolávať nešiel. Každý súdny človek by si pripadal aspoň trošičku čudne, nie však Robert Fico, pre ktorého je pomýlenie sa v jednom slove dôvod na odvolanie, nie však nariadenie porušiť listové tajomstvo.

(4) Korupcia. Ficov výrok „nikdy nebola korupcia tak blízko k premiérovi“ bol reakciou na to, že nejaký bezvýznamný poradca Ivety Radičovej zobral úplatok 30 tisíc eur. To sa samozrejme robiť nemá a poradca za tento čin skončil v base, ako sa na slušnú krajinu patrí. Asi pred rokom bola zverejnená výpoveď manželky bývalého poslanca Jánoša, že Robert Fico osobne bral úplatky, ktoré mu nosil poslanec Jánoš. Samozrejme, nie nejakých 30 tisíc eur, ale milióny korún. Ďalší prípad, kedy Roberta Fica dobehli jeho veľkohubé reči.

(5) Ďalší Ficov výrok „ako sa kradlo za Mečiara, kradne sa aj za Dzurindu“ bol dokonca na billboardoch ako výrok (vtedy ešte) bohorovného, čestného a spravodlivého politika. A výsledok? Stovky korupčných káuz, ukradnuté miliardy z eurofondov, krajina zmietaná korupciou, minister vnútra vyšetrovaný pre majetkové podvody a premiér v byte človeka obvineného z daňových podvodov. Hocikto iný by dávno lozil po kanáloch, nie však Robert Fico. Ten sa pasuje najnovšie do role najväčšieho bojovníka proti korupcii a odhadom 30 percent voličov tomu z nejakých záhadných dôvodov aj verí.

Ďalšie veľkohubé reči ako napr. do roku 2014 nebudem v politike, premiérka klamárka, do troch minút odvolám pri prvom podozrení každého ministra, či diaľnice do roku 2010 nebudem rozvádzať. Aj ony však mieria do jednej jedinej pointy:

Tento muž s kolou je obrovskou hanbou pre každého jedného občana Slovenska a nech dumám ako dumám, človeka, ktorého slovo by malo menšiu cenu ako Ficovo, som ešte nestretol. Každý, kto má trochu chochmesu, by si mal dať dokopy, že premiér s takýmto opovržlivým vzťahom k vlastnému slovu musí zákonite opovrhovať štátom i jeho občanmi.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 03 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 04 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 05 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine?
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
23. apríl 2024 10:07