Peter PellegriniPeter Mayer
StoryEditor

Keď zdravý rozum môže zvíťaziť

19.10.2017, 00:00

Banská Bystrica. Krásne mesto. Moje rodisko. Pred vyše 70 rokmi centrum protifašistického odboja. Dnes centrum kraja, ktorý môže opäť ukázať svoju silu, jednotu a najmä zdravý rozum.

Banskobystrickú župu vedie posledné štyri roky Marián Kotleba. Už o dva týždne si budeme voliť županov na dlhšie – päťročné obdobie. Jedinou možnosťou, ako vyhnať tohto človeka z našej župy, je spojenie sa všetkých demokratických kandidátov a podpora toho najsilnejšieho. Smer mal niekoľko dobrých kandidátov na župana. Nepostavil ich však. Nie preto, že by sa obával prehry, ale preto, že prišiel čas, aby sa demokratické sily v našom kraji zjednotili. Aby politici ukázali, že nezáleží na farbe politického trička, ale na hodnotách. Hodnotách demokracie, na ľudských právach, tradíciách a na rozume.


Som hrdý na to, že v našom kraji sa to podarilo. Smer ako prvý jasne deklaroval podporu jedinému kandidátovi, ktorý má reálnu šancu fašistu z nášho kraja vyhnať. Má všetko – zaujímavý životný príbeh, vyznáva demokratické hodnoty, stotožnili sme sa s jeho programom a predvolebné prieskumy ukázali, že ho ľudia akceptujú.


Som rád, že hodnoty zvíťazili aj u dvoch ďalších silných demokratických kandidátov – u opozičného poslanca Martina Klusa i u riaditeľa Múzea SNP Stana Mičeva. Hoci do svojej kampane investovali nemalé prostriedky, pochopili, že jedinou šancou pre náš kraj je podpora Luntera. Obom sa chcem za ich rozhodnutie poďakovať a verím, že do volieb urobia rovnaké gesto aj ďalší kandidáti, ktorým síce prieskumy neprejavujú až takú veľkú podporu, ale v konečnom dôsledku môže rozhodovať každý jeden hlas.


Nadchádzajúce župné voľby sú o to dôležitejšie, že rozhodnú o tom, ako budú vyzerať kraje najbližších päť rokov. Rozhodnú o tom, ako budú vyzerať domovy sociálnych služieb, cesty, stredné školy a či kultúrne inštitúcie budú môcť slobodne tvoriť, alebo budú musieť bojovať o prežitie.


Toto rozhodnutie je v rukách nás všetkých. Len na každom jednom z nás záleží, či o kvalite svojho života, ale i života našich detí, rodičov či starých rodičov necháme rozhodnúť hŕstku ľudí, ktorí sa nechali oklamať pohrobkami nacistov a ich ľúbivými rečami, alebo vezmeme rozhodnutie do vlastných rúk a jasne ukážeme, kto kraj má riadiť a kto nie.

Rovnako je to s poslancami. Skôr ako zakrúžkujete tých, ktorí vám sľúbia aj modré z neba a okrem kritiky zatiaľ nič nedokázali, pozrite sa, čo v živote dokázali. Čo dokázali v politike, ako prispeli k zveľadeniu regiónu, čo pred minulými voľbami sľúbili a či to splnili.


Ak prídete v sobotu 4. novembra hlasovať a urobíte to takto zodpovedne, nielen v Banskobystrickom kraji, ale na celom Slovensku, budeme môcť povedať, že zvíťazil zdravý rozum a spolu s ním aj my všetci.

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 03 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 05 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
24. apríl 2024 01:41