Richard SulíkTASR
StoryEditor

Zvyšovanie daní pre poslušných žiačikov

29.10.2017, 23:00

Už niekoľko mesiacov traumatizuje Robert Fico spoločnosť s akýmsi jadrom EÚ, do ktorého sa musíme stoj čo stoj hrnúť. Za každú cenu a za výdatnej pomoci slovenských mienkotvorných médií. Kto si dovolí položiť k jadru otázky, konkrétne čo nás to bude stáť a čo z toho budeme mať a čo to jadro vlastne znamená, je za „neštandardného extrémistu“.

Takéto niečo si pamätám z čias socializmu. „So Sovietskym zväzom na večné časy a nikdy inak“ hlásili horliví mladí komunisti ako napríklad Robert Fico a tiež nebolo dovolené klásť nejaké otázky. Ale späť k jadru. Robert Fico zatiaľ nepovedal, čo to vlastne je, ale robia tak za neho druhí, napríklad francúzsky prezident Emmanuel Macron. Ten sa prednedávnom nechal počuť s nasledovnou úvahou: „Želám si, aby sme do budúceho európskeho rozpočtu v roku 2020 mohli zadefinovať pásmo dane (právnických osôb), Kktorým by boli členské štáty zaviazané.“

A je to tu: kto chce byť v tom slávnom jadre, bude musieť podľa predstáv pána Macrona zvýšiť dane. Poslušný žiačik Robert Fico s tým problém mať nebude, lebo byť za pekného mu je dôležitejšie ako záujmy občanov Slovenska, a navyše, ako každý správny socialista má míňanie peňazí cudzích ľudí v krvi.

Problém je v tom, že nízke dane sú jednou z mála našich skutočných konkurenčných výhod. Teda, dane máme nízke oproti krajinám západnej Európy. Vo V4 sme vďaka rekordnému zvyšovaniu daní, ktoré slovenským daňovníkom naordinoval Peter Kažimír, už dnes málo konkurencieschopní a namiesto toho, aby sme hľadali možnosti, ako dane znížiť, budeme ich zrejme zvyšovať, lebo Fico sa chce zapáčiť Macronovi.

Zvyšovať dane na úkor podnikateľov, zvyšovať minimálnu mzdu na úkor zamestnávateľov a znižovať suverenitu našej krajiny na úkor jej občanov. To je všetko, na čo sa Robert Fico počas desiatich rokov ako predseda vlády zmohol. Inak, smútok. Zdravotníctvo a školstvo v dezolátnom stave, súdnictvo škoda reči a podnikateľské prostredie čoraz horšie. V korupcii sme zrejme svetová jednotka. Jediná reforma, teda jediný pokus o reformu s názvom ESO sa skončil fiaskom. Pre toto potrebuje Slovensko nutne zmenu. Lebo len odvážnymi a premyslenými reformami budeme dobiehať západné krajiny, a rozhodne nie tým, že premiér bude v Bruseli za poslušného žiačika.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 05 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
18. apríl 2024 22:49