StoryEditor

Širokého ľudia vo vedení hokeja musia skončiť

22.06.2015, 00:00
Autor:
Marek BokaMarek Boka
Nemeček by mal odstúpiť a slovenský hokej by mala ovládnuť nová krv.

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja by mal okamžite odstúpiť. Bez ohľadu na to, ako dopadnú voľby, už prehral. Aj jeho prípadné opätovné zvolenie bude v celej spoločnosti vnímané ako jeho osobná prehra.

Spolu so zväzom prehralo aj celé hokejové a aj nehokejové Slovensko. Nevyplatené mzdy, ktoré sú často na hranici životného minima, extraligovým a prvoligovým hráčom, sú len špičkou ľadovca, kam sa uberá náš hokej a naše Slovensko. Štadióny sú v dezolátnom stave, kde padajúce omietky a niekedy celé steny ohrozujú životy malých detí. Detí, ktoré ešte stále naivne veria, že z nich na Slovensku môžu vyrásť úspešní ľudia, ktorí raz budú úspešne reprezentovať svoju krajinu...

Správny prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja je spoluzodpovedný za alarmujúci stav slovenskej extraligy, ktorá ešte donedávna bola piatou najkvalitnejšou v Európe. V nehokejovej Snine miestny dlhoročný organizátor amatérskeho hokeja našiel investora na výstavbu nového zimného štadióna vo výške 3 milióny eur! Plne pripravený projekt však primátor celé roky odmieta podpísať!

Prezident hokejového zväzu mal osobne zdvihnúť svoj zadok a hoci aj pešo ísť mestu vysvetliť, že regiónu Sniny a Medzilaboriec prospeje v 21. storočí jeden jediný zimný štadión na rozvoj hokeja! Toho hokeja, ktorého záujmy by mal zväz zastupovať po celom, zdôrazňujem po celom, území Slovenska! Vedenie zväzu je platené z verejných peňazí nás všetkých!

No najväčšie zlyhanie súčasného vedenia vidím v tom, že sa nedokázalo odpútať od osoby, ktorá jednou rukou podporuje Slovan Bratislava, no zároveň druhou ničí celé Slovensko. Nevyplatené peniaze tisícom ľudí na výstavbe diaľnic sú výsmechom každému slušnému občanovi Slovenska. Takýmto ľuďom každý prezident každej spoločnosti musí jasne povedať, že s nimi jeho organizácia nemôže a nechce mať nič spoločné.

Možnože reštrukturalizácia Váhostavu prebehla v súlade so zákonom, no určite nie v súlade s etikou a so zmyslom pre fair play. Slovenský hokejový aj nehokejový fanúšik je zahnaný do kúta!

Preto pripravujeme protest proti súčasnému vedeniu Slovenského zväzu ľadového hokeja. Pozývame všetkých ľudí na verejné zhromaždenie, ktoré sa uskutoční 24. a 25 júna pri zimnom štadióne v Bratislave, pri hoteli DoubleTree by Hilton. Oficiálne nám prisľúbili účasť fankluby z mnohých kútov Slovenska. Neoficiálne protest podporujú aj samotné hokejové kluby z nižších hokejových súťaží. Často osobne vo svojich mestách burcujú verejnosť na podporu protestu. Je nespravodlivé, ak ich hlas pri voľbe je niekoľkonásobne nižší ako hlas niektorých funkcionárov z ústredia zväzu.

Iba osobnou účasťou na ulici vieme vykonať zmenu.

Ak nevieme zmeniť hokej, nedokážeme zmeniť Slovensko.

01 - Modified: 2007-06-30 13:53:00 - Feat.: 0 - Title: Fico: Ak nám opozícia nadáva do boľševikov, tak nech nesie zodpovednosť
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 08:45