Imrich BérešPavol Funtál
StoryEditor

Pozri, kto to hovorí

04.04.2016, 00:00

Koncom marca prvýkrát po tohtoročných parlamentných voľbách zasadla Národná rada Slovenskej republiky. Novozvolení aj znovuzvolení poslanci zložili sľub predpísaný Ústavou Slovenskej republiky. Zvolili si tiež svojich činovníkov, rozdelili sa do výborov a začali pracovať.

Osud našej krajiny mi leží na srdci. Predovšetkým ako jej občanovi, ale aj ako poslancovi, ktorý sedel dva roky v parlamente a ktorý sa ako prvý v slovenskej histórii dobrovoľne vzdal poslaneckého mandátu, a v neposlednom rade ako bývalému riaditeľovi protokolu prezidenta republiky Michala Kováča. Preto mi nedá neokomentovať dianie na ustanovujúcom zasadaní poslancov, ktoré ma doslova zarazilo. Začnem protokolárnou stránkou schôdze.

Tepláky v opere
Každá príležitosť si vyžaduje náležité oblečenie, ktoré vyjadruje úctu k danej situácii. Predstavte si, že dostanete pozvánku na premiéru opery do Slovenského národného divadla. Je predsa jasné (aspoň donedávna bolo), že si na túto príležitosť neoblečiete teplákový úbor. Ak by ste to urobili, tak by vás po a) do divadla ani nepustili, a ak by vás aj pustili, tak po b) by ste sa cítili neskonale trápne.

To isté platí aj pre niektorých z vás, ktorí ste sa ako ústavní činitelia vyfarbili ako úplní ignoranti existujúcich spoločenských pravidiel. Oproti kolegom, pre ktorých bolo zloženie sľubu slávnostnou chvíľou, ste ho vy niektorí absolvovali ako cirkusové predstavenie. Čo ma však úplne šokovalo, bola absolútna neochota niektorých poslancov komunikovať s médiami. Trápne mlčanie, bľabotanie pred kamerami, utekanie pred redaktormi... A úplný vrchol – v niektorých prípadoch zákazy niektorých samozvaných hovorcov vydané pre ich kolegov, aby nekomunikovali s médiami.

Nový cirkus
Toto všetko dáva jasne najavo, že nás v nastávajúcom funkčnom období parlamentu čaká poriadny Cirkus Humberto. Zrejme taký, na ktorý sme doteraz neboli zvyknutí.

Milé pani poslankyne, milí páni poslanci, uvedomte si, že ste jedným alebo jednou zo stopäťdesiatich vyvolených v tejto krajine. Do Národnej rady Slovenskej republiky ste sa dostali demokratickými voľbami. Máte byť výkvetom odborného, politického a morálneho vzoru Slovenska. Navyše, ste platení z daní nás všetkých. My, občania vás platíme a vy máte povinnosť pracovať v prospech nás, obyvateľov našej krajiny.

Kto ste?
Chceme vedieť, kto sú tí, ktorí našli odvahu a zasadli do horúcich parlamentných lavíc. Ukážte preto, čo viete. Pracujte v prospech Slovenskej republiky, navrhujte zákony, ktoré zabezpečia lepší život nám všetkým. A komunikujte s nami, nech vieme, s kým máme tú česť. Rozprávajte, nech vieme, koho sme si do parlamentu zvolili. Budeme pozorne počúvať. Veď platí zvyčajné: pozri, kto to hovorí.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 21:34