Robert KaliňákTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Kaliňák je cynická obluda

V rámci jednej prezentácie autor satirickej stránky Cynická obluda hovorí: "Tisíce politikov na svete pochopilo tupotu, ako funguje, ako sa jej prihovárať a stali sa mocnými, poťažmo ešte bohatšími ako Vilo Rozboril,” a dodáva, že tupotu treba využiť nie ako nepriateľa ale ako zdroj.

Vo svetle ostatných udalostí (kauza Bašternák, slovenské zbrane použité pri teroristických útokoch v Európe či vo vojne v Sýrii) minister vnútra brilantne pracuje s tupotou (nielen) svojich voličov ale aj niektorých spolustranníkov či podriadených.

Kým Vilo Rozboril viac-menej neškodne konvertuje tupotu na sledovanosť (citujem Rada Ondřejíčka), Kaliňák ju premieňa v osobný prospech, peniaze a moc. Nebezpečnú moc, vďaka ktorej, zdá sa, že manipuluje, zavádza, zastrašuje a zneužíva svoje postavenie.

Veď by sa ozvali z EÚ, hovoril premiér nedávno na tému, že minister vnútra prekáža iba opozícii - ozvali sa teda europoslankyne a nič. Veď najprv treba poriadne vyšetriť, hovorí sám minister, a následne je nečakane obvinený ten, kto kauzu vyšetruje.

Zároveň je spolu s premiérom majstrom bleskových vyšetrení a súdov, spomeňme len Malinovej samovyfackanie sa či tlačovku o udalostiach v Mníchove, ktorú mal náš akčný minister skôr ako samotná mníchovská polícia.

A tupota sa prizerá, mlčky, veď už z jej podstaty je jasné, že to nemôže pochopiť. Ale ani tí “netupí”, možno idealisti, stále veriaci v to, že na Slovensku je štandardná demokracia, možno prehriati týmto letom vidiac slušnú a morálnu spoločnosť v našich končinách ako fatamorgánu, nedokážu absorbovať úplne všetko to, čoho sme svedkami.

Veď čochvíľa sa na seba budeme pozerať, že kokoz jak že sme si nevšimli znovu zmečiarizovanú politiku, zlexovatelé bezpečnostné zložky či zharabinované súdnictvo. Budeme si ťukať na čelá a čudovať sa, ako nás tupota ovládla. A cynické obludy sa nám budú usmievať do kamier. Žatva, to je ich.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 02:33