StoryEditor

Július Šupler: Stále máme čo zlepšovať

Vyhrali sme Nemecký pohár. Čo vám ukázal tento turnaj? Bol to veľmi kvalitný turnaj. Domáci Nemci, ale aj Švajčiari disponovali takmer kompletným kádrom.

Vyhrali sme Nemecký pohár. Čo vám ukázal tento turnaj?
- Bol to veľmi kvalitný turnaj. Domáci Nemci, ale aj Švajčiari disponovali takmer kompletným kádrom. Nám nomináciu prekazilo veľa zranení hráčov. Podľa plánu sme až ôsmich hráčov nemohli povolať z rôznych dôvodov. Mužstvo sa však predstavilo vo veľmi dobrom svetle. Hráči splnili naše očakávania. Presvedčili sme sa aj o tom, že máme hráčov, ktorí v ťažkých chvíľach dokážu zabrať.

Aké boli hlavné pozitíva a negatíva v našej hre?
- Pri dnešnom trende rozhodovania sa musíme vyvarovať hlavne faulov. Nie vždy sa chlapcom podarilo brániť čistým spôsobom, ale to je spôsobené aj našou bojovnosťou. Zase na druhej strane nám vynikajúco vyšla hra v presilovkách. Dali sme sedem gólov z jedenástich početných výhod, čo ma potešilo najviac.

Splnili vaše očakávania hráči, ktorí pôsobia v zahraničných ligách?
- Títo hráči majú svoju kvalitu. To, čo sme od nich očakávali, aj naplnili. Nemám veľa výhrad. Máme viacero herných variantov alebo útočných formácií. Samozrejme, že máme čo zlepšovať, pretože na svetovom šampionáte budú oveľa kvalitnejšie mužstvá.

Majú šancu hráči, ktorí boli na Nemeckom pohári, dostať sa do kádra pre majstrovstvá sveta?
- Snažím sa vštiepiť hráčom, aby zmenili filozofiu. V minulosti to bolo tak, že štart v národnom tíme neprinášal také uspokojenie. Hráči boli presvedčení, že na šampionáte budú hokejisti z NHL. Snažíme sa, aby hráči pochopili, že hrať v národnom mužstve je otázkou imidžu, skúseností a zmyslu hrať hokej. Keď to niektorí z nich nebudú chcieť pochopiť, vyberieme hokejistov, ktorí sa k našim parametrom priblížia. Pretože aj ostatné turnaje majú svoj veľký význam. My máme svoju predstavu, kto by mal reprezentovať na majstrovstvách sveta.

Šancu ste dali aj skúsenejším, ako napríklad Uram či Pardavý. Majú ešte chuť reprezentovať?
- Ak by hráč nemal záujem reprezentovať, ani ho nenominujem. Títo hokejisti prejavili záujem a urobili maximum pre úspech celého kolektívu. Aj keď kritériá pre šampionát sú vyššie ako na takýchto turnajoch.

Kto zo slovenskej ligy by sa mohol trvalo presadiť v národnom drese?
- Máme zhruba štyridsať hokejistov z našej ligy, ktorých neustále sledujeme. V budúcnosti by mohli byť v kádri pre reprezentačný dres. Ale musia dokazovať stabilnú výkonnosť, aby ma presvedčili, že patria na MS.

V Nemecku sme sa predstavili proti mužstvám, ktoré nepatria do užšej svetovej špičky.
- Bohužiaľ, zatiaľ sme v rovine, že musíme hrávať s tímami zo stredu. Ale aj tieto zápasy sú pre nás veľmi dôležité.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 12:22