StoryEditor

Galisov výber bez Slováka s Demom

31.08.2005, 00:00

Tréner futbalovej reprezentácie Slovenska Dušan Galis nominoval včera 22 hráčov na priateľský zápas proti Nemecku (3. septembra v Bratislave) a kvalifikačné stretnutie v boji o postup na MS 2006 proti Lotyšsku (7. septembra v Rige).
Zo širšieho výberu z rôznych dôvodov vypadli napríklad Samuel Slovák (1. FC Norimberg), Igor Demo (GAK Graz), Andrej Porázik, Dušan Sninský (obaja Grodzisk) či Juraj Halenár z Artmedie Bratislava. "Slovák stratil miesto z dôvodu, že nehráva stabilne a hľadá si nové angažmán. V budúcnosti však s ním počítam. Do užšieho výberu sa nedostal ani Demo, ktorý má už svoj zenit za sebou. Od neho som očakával, že aj keď nehráva v základnej zostave, bude v kabíne burcujúcim hráčom. V Lichtenštajnsku som však takú snahu na ňom nevidel. Dvojica Porázik, Sninský z poľského Grodziska ma nepresvedčila v zápase predkola Pohára UEFA s Banskou Bystricou. Obaja hrali dosť nevýrazne. Halenár bude chýbať pre zranenie," vysvetlil Galis a dodal: "Proti Nemecku budeme hrať na šesť striedaní, takže dostane príležitosť viac hráčov. Hrať proti takémuto súperovi je cťou pre každého futbalistu, verím, že uhráme dobrý výsledok."
Na sobotňajší zápas s trojnásobnými majstrami sveta organizátori predali takmer tritisíc lístkov, očakáva sa, že stretnutie uvidí 15- až 20-tisíc divákov. Zápas bude vysielať nemecká stanica ZDF. O tom, či ho bude prenášať aj niektorá zo slovenských televíznych staníc, sa rozhodne neskôr.
Nominácia SR
Brankári: König (Žilina), Čontofalský (Petrohrad), Čobej (Artmedia)
Obrancovia: Kratochvíl (Denizlispor), Petráš (Sparta Praha), Valachovič (Rapid Viedeň), Varga (Celtic Glasgow), Zabavník (CSKA Sofia), Čišovský (Žilina), Škrteľ (Petrohrad), Had (Brno), Ďurica (Artmedia), Karhan (Wolsburg)
Stredopoliari: Greško (Blackburn), Kisel (Sparta Praha), Kozák (Artmedia), Mintál (Norimberg), Hlinka (Rapid Viedeň)
Útočníci: Reiter (Chicago Fire), Vittek (Norimberg), Jakubko (B. Bystrica), Breška (Panionios Atény), Hološko (Liberec)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 12:45