StoryEditor

Anketa. Ovplyvní nová reformná zmluva náš život?

12.12.2007, 23:00

Branislav Máčaj, predseda Telekomunikačného úradu SR:
Vzhľadom na to, že žiadne naozaj zásadné zmeny proti terajšiemu stavu nová zmluva neprináša, tak ani veľmi neočakávam, že nejako podstatne ovplyvní môj život.

Branislav Šebo, generálny riaditeľ slovenskej pobočky Avnet Technology Sollutions:
Nová zmluva mne ako občanovi tu na Slovensku zásadnú zmenu neprináša. Na druhej strane pre mňa ako biznismena, ktorý sa pohybuje po celom regióne od Švajčiarska po Rumunsko, to jednoznačne bude znamenať množstvo zjednodušení v obchodnom procese.

Stanislav Macko, prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií:
Mňa ako občana právna forma konštituovania Európskej únie veľmi netrápi. Podstatné je, aby obsah tohto dokumentu znamenal rovnaké práva a povinnosti pre všetkých občanov.

František Toman, šéf reklamnej agentúry Istropolitana D'Arcy:
Nemyslím si, že podpísanie reformnej zmluvy Európskej únie nejakým spôsobom zmení môj život.

Ladislav Jurkemik, futbalový tréner, bývalý kormidelník slovenskej reprezentácie:
Niektoré zmeny pocítime. Sme v Európskej únii, a tak budeme musieť rešpektovať všetky záväzky, ktoré nám z toho vyplývajú. Týka sa to napríklad životného prostredia a iných vecí. Ide o to, aby sa naše deti mali dobre. Nehovorím, že všetko je ideálne, musíme sa pripraviť aj na to, že niektoré veci nám nemusia vyhovovať. Bojovali sme však o úniu a každá takáto zmluva je zlepšením.

Magda Paveleková, herečka a speváčka:
Politiku nechám radšej pre mojich dorastajúcich vnukov. Je to ich život a nech sa oni rozhodnú, kam sa budú uberať. Ja som už v pohode, odsťahovala som sa z Bratislavy a žijem si pokojný život na vidieku.

Ivan Solovič, lekár, špecialista Svetovej zdravotníckej organizácie na tuberkulózu:
Táto zmluva mi môže veľmi uľahčiť prácu v rámci Európske únie. Pracujem pre Európske centrum pre infekčné choroby v Štokholme a z vlastnej skúsenosti viem, aká je potrebná koordinácia práce medzi lekármi v jednotlivých krajinách. Podľa mňa je potrebné, aby niečo takéto podpísali.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
04. máj 2024 08:11