StoryEditor

Vaidišová vyhrála ve Štrasburku turnaj WTA

27.05.2006, 16:16
Autor:
iHNediHNedčtkčtk

Tenistka Nicole Vaidišová vyhrála v generálce na Roland Garros svůj první antukový turnaj v kariéře. Sedmnáctiletá Češka porazila v sobotním finále ve Štrasburku čínskou soupeřku Šuaj Pcheng 7:6, 6:3 a připsala si už šestý titul na okruhu WTA.

Nejvýše postavená česká tenistka na světovém žebříčku (18.) si zahrála letos poprvé o turnajový triumf, jejím dosud nejlepším výsledkem byla semifinálová účast hned v úvodu sezony v Sydney.

Ve Štrasburku byla od druhého kola, kdy vypadla jednička Patty Schnyderová, největší papírovou favoritkou a svou roli potvrdila.

Vaidišové v pátek mírně usnadnila postup do finále Jelena Jankovičová, jež semifinálový duel kvůli zranění na začátku druhého setu vzdala.

V sobotu mladá Češka absolvovala celé dvě sady, přičemž tie-break vyhrála 9:7, a i ve druhém vzájemném utkání Šuaj Pcheng porazila.

Díky triumfu na turnaji Internationaux de Strasbourg získá rodačka z německého Norimberku prémii 28.000 dolarů a 120 bodů do světového žebříčku.

Štrasburský titul si zařadí do sbírky k vítězstvím z roku 2004 ve Vancouveru a Taškentu a loňským třem úspěchům po sobě v Soulu, Tokiu a Bangkoku.

Vaidišová (2-ČR) - Šuaj Pcheng (Čína) 7:6 (9:7), 6:3.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 03:50