StoryEditor

Bratislava biznis príliš neláka

10.10.2007, 00:00

Podnikať v Bratislave by chceli dvanásti z piatich stoviek európskych biznismenov. Pýtala sa ich na to realitná spoločnosť Cushman & Wakefield. Dvanásť hlasov hlavnému mestu SR nestačilo ani na to, aby sa objavilo v rebríčku. Medzi podnikateľmi letia Londýn, Paríž a Frankfurt.
Otázky, ktoré spoločnosť v ankete biznismenov kládla, sa týkali jednoduchého prístupu na trh, kvalifikovanosti a mzdových nárokov personálu, daní, legislatívy, dostupného medzinárodného dopravného spojenia či jazykovej bariéry a životnej úrovne. Bratislava v konkurencii iných miest neuspela.
"Napriek tomu v štúdii figuruje. Cushman & Wakefield zmapovali podrobne 33 najlepších miest pre biznis, no v ankete sa ojedinelo objavilo viacero miest, ktoré si podnikatelia vedia pre svoj biznis predstaviť," povedala hovorkyňa londýnskej pobočky Cushman & Wakefield Helen Baselová.
Z metropol strednej a východnej Európy sú pre biznismenov atraktívne Praha, Varšava, Budapešť, Viedeň a Bukurešť. Rumunské hlavné mesto ťaží najmä z najlacnejšej kvalifikovanej pracovnej sily.

01 - Modified: 2003-06-16 07:56:11 - Feat.: 0 - Title: Fond a primátori sa sporia o akcie teplární
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 15:10