StoryEditor

Juščenko sa stretne aj s Janukovyčom

28.03.2006, 09:24

Ukrajinský prezident Viktor Juščenko plánuje uskutočniť konzultácie s promoskovským lídrom opozície Viktorom Janukovyčom, ktorého strana získala najviac hlasov v nedeľných parlamentných voľbách. Informoval o tom v pondelok prezidentský úrad. Ako sa uvádza vo vyhlásení, Juščenko sa chce v utorok stretnúť s šéfmi všetkých strán, ktorým sa podarilo dostať do parlamentu, teda aj s jeho súperom z čias oranžovej revolúcie - Janukovyčom.
Podľa pozorovateľov vyhlásenie prezidentského úradu naznačuje, že Juščenko chce ponechať otvorené všetky možnosti na vytvorenie budúcej vládnej koalície. Prezidentov krok zároveň vyvoláva pochybnosti v súvislosti s avizovaným znovuzjednotením síl oranžovej revolúcie.
V nedeľných voľbách Juščenkova strana utrpela prehru, keď podľa odhadov a čiastkových výsledkov zvíťazila Janukovyčova Strany regiónov so ziskom takmer 30 percent hlasov. Na druhom mieste sa umiestnil Blok Julie Tymošenkovej, ďalšej líderky oranžovej revolúcie, s 23-percentnou podporou. Juščenkovu Našu Ukrajinu podporilo podľa odhadov menej ako 15 percent voličov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 07:42