StoryEditor

Švédsky farár dovolil veriacim priniesť si do kostola domáce zvieratá

25.07.2005, 12:14
Autor:
TASRTASR

Značnú mieru kreativity preukázal švédsky duchovný Mats Andersson-Risberg, aby zvýšil návštevnosť veriacich na svojich bohoslužbách.
Duchovný z juhošvédskeho Kävlinge povolil svojim veriacim priniesť si na omšu aj svoje domáce zvieratá. "Chcem, aby do kostola prišli aj ľudia, ktorí by za iných okolností neprišli. Keď je ľuďom niečo blízke, niečo čo je im veľmi dôležité, tak je tu možnosť, že si to budú môcť zobrať so sebou na moju omšu. A domáce zvieratá sú dôležité," obhajoval farár svoju iniciatívu v rozhovore pre denník Sydsvenska Dagbladet.
Spomenutá omša bola, tak ako sa aj očakávalo často prerušovaná havkaním a zavýjaním psov. Dovedna si na prvú takúto netradičnú omšu zobrali jeho veriaci deväť psov a jednu mačku. Farár však vyslovil trochu sklamanie, že očakával aj iné netradičné domáce zvieratá, ako reptilov a hady. Povoliť svojim veriacim priniesť si svojich miláčikov na bohoslužby chce minimálne raz do roka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 15:06