StoryEditor

Odvolali pátranie po nezvestných zo slovenskej lode

31.10.2007, 07:32
Autor:
SITASITA

Dánske záchranné služby odvolali pátranie po piatich tureckých námorníkoch, ktorí sú nezvestní po nedeľňajšej nehode nákladnej lode plaviacej sa pod slovenskou vlajkou. Ako uviedli v utorok, záchranári stratili nádej, že námorníkov nájdu živých. V útrobách lode Omer N, ktorá sa prevrátila v úžine Femer medzi Dánskom a Nemeckom, predtým potápači našli telá troch členov posádky. Ďalších troch z 11 členov posádky sa podarilo zachrániť.
Podľa hovorcu dánskych námorných síl Hansa Christiana Iversena pátranie po piatich námorníkoch zastavili v pondelok večer, keďže ďalší vstup do plavidla by bol pre záchranárov príliš nebezpečný. Potápači v utorok vykonali prehliadku lode v rámci príprav na vynorenie, ktoré je plánované koncom tohto týždňa. Predtým však bude potrebné z lode vyčerpať 32 000 ton paliva, čo sa podľa Iversena uskutoční pravdepodobne v stredu. Príčinu prevrátenia 80-metrovej lode vyšetruje dánsky námorný úrad.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 09:43