StoryEditor

Koncern McDonald's náhle opustil jeho prezident Mike Roberts

25.08.2006, 08:19
Autor:
TASRTASR

Po 29 rokoch opúšťa prezident McDonald's Mike Roberts bez udania dôvodu prevádzkovateľa najznámejšej svetovej siete reštaurácií rýchleho občerstvenia. Toto rozhodnutie "je teraz pre mňa, moju rodinu a moju kariéru to správne," uviedol 55-ročný Roberts v e-maili, ktorý v stredu večer poslal svojim spolupracovníkom.
K tomuto kroku sa podľa vlastných slov odhodlal sám. Šéf McDonald's Jim Skinner sa Robertsovi za jeho prácu poďakoval. Roberts mal na starosti aj denné obchody. Jeho nástupcom sa stane Ralph Alvarez, ktorý doteraz pôsobil vo funkcii šéfa McDonald's pre Severnú Ameriku.
Roberts bol do druhej najvyššej funkcie v koncerne vymenovaný v novembri 2004. V priebehu 3 rokov dokázal na domácom trhu presadiť zmeny, po ktorých volal vtedajší výkonný riaditeľ spoločnosti Jim Cantalupo. McDonald's od roku 2003 v USA vďaka predĺženiu otváracích hodín a rozšíreniu ponuky, napríklad o nové šaláty, zvýšil obrat.
Všeobecne sa Robertsov odchod považuje za nečakaný. "Bol som veľmi prekvapený. Manažéri väčšinou rezignujú, keď sa spoločnosti nedarí, a McDonald's bol na tom vynikajúco. Neviem, čo si mám o tom myslieť," uviedol viceprezident konzultačnej a poradenskej spoločnosti v oblasti stravovania Technomic Bob Goldin. Roberts bol považovaný za nástupcu Jima Skinnera vo funkcii výkonného riaditeľa spoločnosti.
Informovala o tom agentúra Reuters.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 20:53