StoryEditor

Népszabadság: Denne prichádza pracovať do Györskej župy 6 000 občanov SR

04.10.2005, 15:26
Autor:
TASRTASR

Do severných žúp Maďarska prichádzajú denne pracovať zo Slovenska tisíce občanov. Kým v SR klesla v prihraničných oblastiach miera nezamestnanosti, na maďarskej strane stúpla. Píše dnes pravidelná príloha maďarského denníka Népszabadság Állástrend.
Príloha, ktorá sa zaoberá problematikou zamestnávania, popisuje v riporte situáciu maďarského trhu práce na severe krajiny po vstupe oboch krajín do Európskej únie. Periodikum poznamenáva, že od vstupu do únie vznikli v SR desiatky sprostredkovateľských agentúr práce, ktoré založili a zaregistrovali na Slovensku sčasti aj Maďari.
V Györi je viac nezamestnaných od vstupu Maďarska do EÚ, podporu v nezamestnanosti poberá o 4 000 osôb viac ako predtým, povedala riaditeľka župného úradu práce Szilvia Rimányiová. Podľa nej situáciu vyvolalo jednoznačne cezhraničné zamestnávanie. "Je to aj napriek tomu, že v župe stúpol počet pracovných miest o 2 000," dodala.
V Komárom-Ostrihomskej župe vyvoláva prítomnosť zamestnancov zo Slovenska už určité napätie, napísal denník.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 08:27