StoryEditor

MF SR získalo ďalší stupeň certifikátu kvality EFQM

13.06.2006, 18:43
Autor:
TASRTASR

Základným zámerom rezortu financií sa podľa jeho šéfa Ivana Mikloša stalo vytvorenie podmienok a pravidiel, ktoré vedú k trvalému zlepšovaniu riadenia verejných inštitúcií, aby poskytovali najlepšie služby občanom najefektívnejším spôsobom.
Úspešné napĺňanie tohto zámeru rezortu financií potvrdilo získanie ocenenia najvyššej kvality Recognised for Excellence v rámci európskeho modelu kvality EFQM. Tým sa Ministerstvo financií (MF) SR, ako prvý orgán ústrednej štátnej správy v Európe, definitívne zaradilo medzi organizácie špičkového formátu.
Ocenenie dnes v Bruseli prevzal štátny tajomník MF SR Vladimír Tvaroška z rúk zástupkyne výkonného riaditeľa EFQM Melissy Rancourtovej. "Udelenie certifikátu znamená, že ministerstvo financií funguje efektívne voči kľúčovým cieľovým skupinám, vrátane vlády, podnikateľov, verejnosti, ako aj zamestnancom a priebežne analyzuje svoju činnosť a výstupy tak, aby sa jeho fungovanie ďalej zdokonaľovalo," uviedla Rancourtová pri odovzdávaní ocenenia.
Už keď v závere roka 2005 získal Úrad MF SR certifikát EFQM prvej úrovne, stal sa organizáciou s medzinárodne uznávanou úrovňou kvality fungovania. MF SR tým otvorilo novú cestu, pretože bolo prvou organizáciou ústrednej štátnej správy v Európe, ktorej sa podarilo získať takéto ocenenie. Určitým spôsobom tak etablovalo nový prístup k riadeniu štátnych organizácií a ich výkonnosti.
EFQM (The European Foundation for Quality Management) je nezisková členská organizácia, ktorú v roku 1988 založilo s podporou Európskej komisie (EK) 14 špičkových európskych firiem. EFQM je zameraná na hodnotenie systému riadenia kvality najvyspelejších organizácií súkromnej sféry a verejnej správy. MF SR sa zapojilo do systému EFQM v roku 2003.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 11:37