StoryEditor

Tripartita opäť nerokovala, chýbali ministri

29.10.2007, 10:17
Autor:
TASRTASR

Dnešné rokovanie Hospodárskej a sociálnej rady (HSR) vlády bolo zrušené, a to z dôvodu neúčasti potrebného počtu ministrov. Tripartita tak opäť nebola uznášaniaschopná.
"Dôvod je prostý, už opakovane po niekoľkýkrát zo strany vlády nebol dostatočný počet ministrov, a preto Hospodárska a sociálna rada nebola uznášaniaschopná," konštatoval tajomník Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martin Hošták. Dodal, že tento stav kritizuje únia už dlhšie. "Upozorňovali sme predsedníčku na to, aby účasť ministrov bola riešená. Žiaľ, dnes sa opäť ukázalo, že tak nie je a rada bola opäť neuznášaniaschopná," doplnil. Podľa jeho slov neúčasť ministrov "hovorí o úcte vlády k tripartite". Na ospravedlnenie svojej neúčasti ministri uviedli pracovnú zaneprázdnenosť.
Na programe dnešného zasadnutia bol návrh zákona o podpore regionálneho rozvoja z dielne Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja (MVRR) SR, zákon o energetike, ktorý malo predložiť na rokovanie Ministerstvo hospodárstva (MH) SR a tiež zákon o službách zamestnanosti, ktorý vypracovalo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR. Tripartita mala rokovať aj o návrhu tzv. školského zákona, o správe o makroekonomickom prostredí a vývoji verejných financií za 3. štvrťroky 2007 a návrhu rokovacieho poriadku poradných orgánov HSR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 08:56