StoryEditor

AT&T otvorila pobočku v Bratislave

18.09.2007, 15:52
Autor:
TASRTASR
Až 350 pracovníkov zamestnáva nová pobočka najväčšej svetovej telekomunikačnej firmy AT&T, ktorú dnes otvorili v Bratislave. Jej úlohou je poskytovať služby klientom, zabezpečovať správu dát, ako aj celková podpora klientskej základne spoločnosti v regióne Európy, Blízkeho východu a Afriky (EMEA).

Podľa slov viceprezidenta firmy pre oblasť EMEA Toma Regenta dopĺňa slovenská pobočka celosvetové strategické strediská AT&T. Do budúceho roku by sa mal počet zamestnancov rozšíriť na tisíc, pričom nejde len o občanov Slovenska, ale prakticky o ľudí z celého sveta.

Doteraz spoločnosť investovala v SR 12 miliónov USD, v prepočte 293 miliónov SKK. Podľa Regenta Slovensko ponúka viacero výhod, vrátane kvalifikovanej pracovnej sily, atraktívnej polohy v strede rýchle rastúceho stredo- a východoeurópskeho trhu. Ekonomika je otvorená investorom a svoje aktivity na slovenskom trhu rozvíja množstvo firiem z oblasti IT.

(1 USD = 24,396 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 17:00