27.12.2005, 23:00

ČEZ podal prihlášku do súťaže na predaj jedinej macedónskej distribučnej firmy AD ESM. "Máme vážny záujem o macedónsku energetiku, nachádza sa v našom cieľovom regióne," povedal šéf ČEZ Martin Roman. Macedónsko v privatizácii predáva podľa posledných informácií 90-percentný podiel v AD ESM. (TASR)

Európska internetová a telekomunikačná firma Tiscali sa rozhodla, že nebude predávať svoju pobočku v Česku. "Na základe analýz sa Tiscali rozhodla, že zavedená pobočka bude naďalej pôsobiť na českom telekomunikačnom trhu," povedal generálny riaditeľ Tiscali Telekomunikace Naveed Gill. O kúpu českej pobočky mali záujem napríklad firmy GTS Novera či eTel. (TASR)

Japonský výrobca pneumatík Bridgestone investuje do novej továrne na produkciu syntetického kaučuku v Číne 100 miliónov dolárov. Nový závod, ktorý bude treťou zahraničnou továrňou firmy na výrobu syntetického kaučuku, jej má pomôcť uspokojiť rastúci celosvetový dopyt. Závod v meste Chuej-čou má začať prevádzku v prvej polovici roku 2008. (ČTK)

Český producent petrochemických výrobkov Chemopetrol chce vzhľadom na rastúci dopyt po plastoch investovať 1,5 miliardy korún do zvýšenia kapacity etylénovej jednotky. Súčasná produkcia 485-tisíc ton by mala do septembra 2007 vzrásť až na 544-tisíc ton. Informoval o tom hovorca podniku Pavel Veselý. (ČTK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 00:50