StoryEditor

SAP osloví malé firmy

28.02.2007, 23:00

Globalizácia zasahuje čoraz viac priemyselných odvetví. Jedným z dôkazov je aj silnejšie prenikanie veľkých softvérových firiem na trhy ponúkajúce programové vybavenie pre drobných podnikateľov a živnostníkov.
V dôsledku presúvania aktivít na malé a stredné podniky nadnárodná spoločnosť SAP uzavrela partnerstvo so slovenským poskytovateľom softvérov Softip. Podľa výkonného riaditeľa Softipu Bela Zorkovského je cieľom partnerstva spoločné poskytovanie sofistikovanejších softvérových riešení a posilnenie pozície v segmente malých a stredných podnikov. "Chceme ponúknuť riešenie, ktoré bude šité na mieru pre našich zákazníkov," tvrdí Zorkovský.
SAP sa týmto krokom snaží preniknúť na trh malých a stredných podnikov, ktorý dynamicky rastie. Obe softvérové spoločnosti preto vytvoria spoločný produkt, ktorý ponúknu zákazníkom.
"V priebehu najbližších rokov chce SAP strojnásobiť počet svojich klientov, čo by sme nedokázali vlastnými silami, a preto je stratégiou našej spoločnosti vyhľadávanie partnerov v krajinách, kde pôsobíme," hovorí generálny riaditeľ SAP Slovensko Milan Hán.
V tomto roku sa budú partneri zameriavať pri predaji nového softvéru najmä na existujúcich štyritisíc zákazníkov Softipu. "Chceme ponúknuť riešenie, ktoré bude šité na mieru pre našich zákazníkov," dodáva Zorkovský.
Spoločnosť Softip bude pokračovať aj vo vývoji, v udržiavaní a podpore svojich štandardných softvérových produktov. Podľa vyjadrení jeho predstaviteľov je v horizonte nasledujúcich troch až štyroch rokov očakávaný dvojnásobný rast tržieb firmy. Šéfovia oboch firiem zhodne konštatovali, že zatiaľ neuvažujú o fúzii či akvizícii.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 22:06