StoryEditor

Lipšic: V prípade využívania auta Harabinovým synom by mala konať polícia

24.03.2007, 14:30
Autor:
TASRTASR

Exminister spravodlivosti Daniel Lipšic (KDH) si myslí, že v kauze využívania služobného auta ministra Štefana Harabina jeho synom na súkromné účely by mala začať konať polícia. "Keďže ide o medializovanú kauzu, sú orgány činné v trestnom konaní povinné konať priamo zo zákona. Podľa mňa je v tomto prípade relevantné podozrenie z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. V tomto okamihu je to teda vec polície a prokuratúry," povedal Lipšic pre TASR. On sám trestné oznámenie podávať nebude.

Lipšic tak zareagoval na Harabinovu výzvu, aby naňho podal trestné oznámenie, ak je presvedčený, že porušil zákon. Podľa Lipšica sa tak stalo tým, že Harabinovo služobné vozidlo využíva jeho manželka a syn. Výbor Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií však konanie voči ministrovi zastavil. Fotografie, o ktoré sa Lipšic v návrhu na konanie proti Harabinovi opieral, boli opakovane medializované.

"Ani ako sudca, a doteraz ani ako minister spravodlivosti som neporušil zákon. A uisťujem vás, že ho neporuším ani do budúcnosti. Pokiaľ sa sa niekto domnieva, že porušujeme zákon, čudujem sa, že zatiaľ nepodal trestné oznámenie vrátane pána Lipšica," povedal minister spravodlivosti v rozhovore pre Slovenský rozhlas.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 18:08