StoryEditor

Do Petržalky sa dodnes vrátilo 531 obálok s lístkami od zahraničných Slovákov

16.06.2006, 17:29
Autor:
TASRTASR

Do osobitného volebného okrsku v Bratislave-Petržalke, ktorý je určený pre Slovákov zo zahraničia, dodnes do 15.00 h prišlo vyše 531 obálok s hlasovacími lístkami.
Vedúca organizačného oddelenia petržalského miestneho úradu Denisa Paulenová pre TASR uviedla, že ešte do polnoci budú čakať na doručenie ďalších obálok.
O voľbu poštou prejavilo záujem 582 Slovákov s trvalým pobytom v zahraničí, ktorí po prvýkrát mali možnosť zapojiť sa do rozhodovania o kreslá v Národnej rade SR. Najviac žiadostí o poslanie hlasovacích lístkov prišlo z Čiech, ale hlásili sa aj voliči z USA, Kanady, Mexika, Kuvajtu, Izraela či Nového Zélandu.
Do výsledku hlasovania sa započítajú hlasy na hlasovacích lístkoch, ktoré prídu na petržalský úrad najneskôr v posledný pracovný deň pred konaním volieb, teda v piatok 16. júna. Hlasovacie lístky v obálke v deň volieb vysypú do volebnej urny. Zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie Lívia Škultétyová pre TASR potvrdila, že volebnú schránku s týmito lístkami osobitná okrsková komisia otvorí po 22.00 h, teda rovnako ako v ostatných 5899 volebných miestnostiach na Slovensku.
Zo zahraničia mohli voliť aj občania SR, ktorí majú trvalý pobyt na Slovensku, ale v čase volieb nebudú doma. Podľa informácii z ÚVK na obecné úrady poslalo hlasovacie lístky vyše 3200 záujemcov. Ich presný počet bude známy pri oficiálnom vyhlásení volieb.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 11:38