StoryEditor

Exprezident Schuster stiahol žalobu na nemocnice

19.02.2007, 13:56
Autor:
SITASITA

Bývalý prezident Rudolf Schuster stiahol žalobu proti slovenským nemocniciam, v ktorých bol v roku 2000 po perforácii hrubého čreva hospitalizovaný. Schuster žiadal od Nemocnice s poliklinikou Ministerstva vnútra SR v Bratislave a od Fakultnej nemocnice akademika Dérera 450-tisíc korún ako náhradu škody. Exprezident podal na Okresný súd Bratislava 1 v roku 2002 žalobu a teraz ju stiahol na základe mimosúdnej dohody s ministerstvom zdravotníctva a ministerstvom vnútra, ktoré sú obom nemocniciam nadriadenými orgánmi.
"Ministerstvo vnútra a ministerstvo zdravotníctva vyjadruje hlboké poľutovanie nad ťažkou zdravotnou traumou Rudolfa Schustera počas jeho hospitalizácie a liečenia v ich zdravotníckych zariadeniach v roku 2000," uviedol dnes na tlačovej besede minister zdravotníctva Ivan Valentovič. Zároveň dodal, že ministerstvá vynaložia maximálnu snahu, aby sa v budúcnosti v ich zdravotníckych zariadeniach poskytovali pacientom čo najkvalitnejšie služby. Ani jedna zo strán nemá nárok na náhradu trov konania.
Schuster na tlačovej besede zdôraznil, že mu o dohodu išlo dávno, ale žiaľ nebola ochota z druhej strany. "Nikdy mi nešlo o peniaze, ale o ospravedlnenie za chyby pri liečení. Ak by som peniaze vysúdil, dostala by ich iná nemocnica, nešli by na môj prospech," vyhlásil Schuster.
Exprezident Schuster sa nakoniec v roku 2000 liečil na univerzitnej klinike v rakúskom Innsbrucku, kde bol v starostlivosti profesora Ernsta Bodnera.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 14:11