StoryEditor

NR SR nebude rokovať o zastavení privatizácie, ako to navrhoval Smer

21.09.2005, 15:16
Autor:
TASRTASR

arlament nebude rokovať o zastavení privatizácie, ako to navrhoval predseda Smeru Robert Fico. Plénum totiž schválilo pozmeňujúci návrh predsedu poslaneckého klubu SDKÚ Milana Horta, aby sa tento bod stiahol z rokovania 50. schôdze Národnej rady SR.
Poslanci predtým nepodporili Ficov návrh, ktorý predložil v mene troch opozičných poslaneckých klubov, aby sa v parlamente uskutočnila všeobecná rozprava o situácii v NR SR a legitimite vládnutia vzhľadom na okolnosti z uplynulých dní. Zároveň Fico nepresvedčil snemovňu, aby sa uznesením o zastavení privatizácie zaoberal parlament ako druhým bodom rokovania.
Národná rada SR schválila aj pozmeňujúci návrh poslanca za ĽS-HZDS Jaroslava Jaduša, aby vláda pripravila správu o situácii v regiónoch postihnutých povodňami a o protipovodňových opatreniach, ako aj správu o príčinách a dopadoch lesných požiarov na Slovensku.
Schválenie programu 50. schôdze parlamentu podporilo 117 poslancov, okrem koaličných aj zákonodarcovia za Smer, KSS a väčšina nezávislých.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 19:58