StoryEditor

MV bude akceptovať každý doklad z banky o zaplatení volebnej kaucie

15.03.2006, 15:28
Autor:
TASRTASR

inisterstvo vnútra SR bude akceptovať každý doklad o zaplatení volebnej kaucie, ktorý vydá politickej strane banka. Musí byť na ňom však originál pečiatky peňažného ústavu a posledný dátum 19. marca.
"Strany pri predložení kandidačnej listiny môžu teda predložiť ako doklad vkladový lístok, príkaz na úhradu alebo ústrižok poštovej poukážky, že zaplatili volebnú kauciu," povedala pre TASR riaditeľka ekonomického odboru sekcie verejnej správy MV SR Iveta Špatinová. Dodala, že MV nebude akceptovať, ak strana poukáže peniaze elektronicky. Dôvodom je, že z elektronického bankovníctva nie je možné mať originál dokladu o zaplatení.
Politické strany, ktoré majú záujem zúčastniť sa na parlamentných voľbách, musia najneskôr do 19. marca zaplatiť polmiliónovú kauciu na osobitný účet zriadený ministerstvom v Štátnej pokladnici. Pri úhrade volebnej kaucie ako variabilný symbol strany uvedú identifikačné číslo politickej strany, ktoré im vydal Štatistický úrad SR. Kaucia sa stranám alebo koalíciám vráti vtedy, ak vo voľbách získajú aspoň dve percentá hlasov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 20:00