StoryEditor

Po obetiach katastrofy ostalo 37 sirôt

26.01.2006, 18:49
Autor:
TASRTASR

Po 42 obetiach leteckej katastrofy, s ktorými sa pozostalí rozlúčili dnes spoločne v Prešove, ostalo 37 sirôt. Viaceré z nich prišli na rozlúčku s mamičkou alebo príbuznými, jedna vdova sa lúčila so zosnulým manželom s batoliatkom na rukách.
Početné autobusy prišli do Prešova z rôznych kútov Slovenska a pricestovali celé rodiny. Na poslednú rozlúčku so 45-ročným podplukovníkom Igorom Angelovičom prišli z Piešťan jeho dvaja synovia a príbuzní Mihálikovci a Mišíkovci. Jeho švagriná Mária Miháliková sa o smrti švagra dozvedela až v osudnú noc, keď jej volala sestra. "Bol to výborný, skvelý človek, vždy usmiaty, optimista," povedala so žiaľom v hlase pani Mária.
Rodiny sprevádzali vojaci z povolania. S Kotvanovcami prišiel napríklad z Nového Mesta nad Váhom podplukovník Róbert Gubčík. Na zosnulého podplukovníka vo výslužbe Petra Kotvana si spomína ako na stopercentného a zodpovedného človeka.
So strýkom, 57-ročným košickým lekárom Martinom Háberom sa lúčil aj jeho synovec Matúš Háber. "Ja som sa s ním vlastne neprišiel rozlúčiť, pretože s ním sa rozlúčiť nedá. Bol úplne fantastický, bol sopka, bol voda, bol večne mladý a taký ostane v našich srdciach," povedal pre TASR synovec, pre ktorého bol strýko veľkým vzorom.
Na poslednú spoločnú rozlúčku prišli aj obyvatelia dedinky Hejce v Maďarsku, pri ktorej lietadlo AN 24 havarovalo 19. januára večer na 700 metrov vysokom kopci Borsó. Prišli aj so starostom Gézom Rohályom, ktorý potvrdil, že sú rozhodnutí postaviť v obci zosnulým slovenským vojakom pamätník.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 12:59