StoryEditor

Slota: Mečiar kupčí so svojimi poslancami ako s čiernymi otrokmi

22.09.2005, 18:08
Autor:
TASRTASR

Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar kupčí podľa predsedu SNS Jána Slotu so svojimi poslancami ako s čiernymi otrokmi.
Stalo sa tak podľa neho v prípade odchodu Karol Džupu a Eduarda Kolesára ku koalícii, čím sa v stredu spriechodnil parlament blokovaný opozíciou. "Musím vysloviť hlboké zhnusenie nad ľuďmi, ktorí takto kupčia," vyhlásil na dnešnom stretnutí s novinármi Slota.
O kupovaní poslancov je presvedčená aj prvá podpredsedníčka SNS Anna Belousovová. "Nehovoríme, že sa im nosia peniaze rovno v kufríkoch," konštatovala Belousovová. Poukázala však na fakt, že poslanci Ján Drgonec a Miroslav Abelovský získali veľké provízie za zastupovanie pôvodných vlastníkov pozemkov pod závodom KIA pri Žiline. Tým vláda doplatí peniaze, hoci to dlhodobo odmietala. Podozrivé podľa nej je aj to, že po odchode spomínaných poslancov z ĽS-HZDS Mečiar zrazu informoval, že jeho dom Elektra v Trenčianskych tepliciach je už splatený.
Súčasná vládna koalícia visí podľa SNS na šnúrke Mečiarovych "gatí" a na udržaní pri moci nástojí len kvôli privatizácii Slovenských elektrární, železníc a teplární. Svedčí o tom podľa neho aj oficiálna provízia 700 miliónov sľúbená spostredkovateľovi predaja elektrární, z ktorej do niektorých politických strán "natečú" milióny. Ján Slota vyhlásil, že vo vláde by sa mali nájsť "poriadni chlapi" a dohodnúť sa na predčasných voľbách. V súčasnosti sú tam však podľa neho jediní chlapi asi len "tí Maďari", pretože sa vyslovili za marcový termín predčasných volieb. Nezávislý poslanec reprezentujúci v súčasnosti postoj SNS Ján Mikolaj to však považuje len za dištancovanie sa od podpory ĽS-HZDS. "Je to pre nich nedôstojné a trápne," spomenul Mikolaj. SMK však podľa neho na predčasných voľbách trvať nebude.
Predstavitelia SNS varujú aj pred plánmi SMK vyťažiť slovenské lesy a zlikvidovať slovenskú štátnosť. Belousovová skonštatovala, že "s tými našimi rehotajúcimi sa blbcami v parlamente" to hrozí. Počas dvoch volebných období vo vládnej koalícii SMK totiž podľa SNS tak zosilnelo, že už dnes kormidluje celú vládu. SNS urobí všetko preto, aby bola SMK postavená mimo zákon.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 01:10