StoryEditor

Kaliňák a jeho slovinský kolega Mate navštívili hranicu s Ukrajinou

25.03.2007, 16:29
Autor:
TASRTASR

Minister vnútra SR Robert Kaliňák a jeho slovinský kolega Dragutin Mate navštívili dnes hraničný priechod s Ukrajinou vo Vyšnom Nemeckom.

Spoločne si prezreli rekonštruované priestory hraničného priechodu, ktorý sa má stať priechodom schengenského typu. Vyjadrili spokojnosť s priebehom prác.

"V júni by sme mali hodnotiacej komisii ukázať prvú časť prestavby priechodu, ktorý bol Európskou komisiou najviac kritizovaný," uviedol pre TASR Kaliňák.

Rekonštrukcia spomínaného priechodu súvisí s podmienkami vstupu Slovenska do schengenského priestoru. Financovaná je z prostriedkov Schengenského prechodného fondu v objeme viac ako 803 378 eur. Ďalšími vyše 152 tisícmi eur prispeje v rámci národného spolufinancovania Colné riaditeľstvo SR. Vo Vyšnom Nemeckom sa počíta s rozšírením jazdných pruhov na päť a pribudne aj vybavovacia hala na takzvanú podrobnú kontrolu áut.

V popoludňajších hodinách sa ministri oboznámia so stavebnými prácami na technickom zabezpečení východnej hranice v Maťovských Vojkovciach.

Minister vnútra Slovinskej republiky a nepísaný líder pre rozširovanie Schengenu Mate je v termíne od 24. do 26. marca na oficiálnej návšteve Slovenska.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 04:19