StoryEditor

Na Slovensku sa už po trinásty raz koná kurz slovenčiny pre rakúskych učiteľov

08.07.2005, 19:52
Autor:
TASRTASR

Okolo 30 rakúskych učiteľov sa zúčastňuje na tohtoročnom 13. ročníku kurzu slovenského jazyka s názvom Slovenčina na každý deň, ktorý pre pedagógov z Rakúska organizuje Metodicko-pedagogické centrum (MC) na Tomášikovej ulici v Bratislave.
Sedemdňový kurz sa koná každý rok začiatkom júla v školiacom stredisku MC v Budmericiach. Frekventanti sú rozdelení do troch skupín - pre začiatočníkov, mierne pokročilých a pokročilých. Rakúski učitelia majú možnosť v rámci podujatia navštíviť aj niektoré slovenské mestá, napríklad, Nitru, Senec či Pezinok.
"O kurzy slovenčiny je medzi rakúskymi učiteľmi dosť veľký záujem, viacerí frekventanti sa na nich zúčastnili niekoľkokrát. Po vstupe Slovenska do Európskej únie sa slovenčina ako nepovinný predmet vyučuje na niektorých základných školách v Dolnom Rakúsku. MC na Tomášikovej ulici v Bratislave sa podieľalo na príprave a vydaní učebnice slovenčiny Zlatá brána pre rakúske deti," uviedla pre TASR vedúca Oddelenia stykov so zahraničím a cudzích jazykov MC Elena Hanuliaková.
Ďalšie podujatie pre rakúskych, ale i maďarských učiteľov, ktoré organizuje MC na Tomášikovej ulici, sa uskutoční koncom augusta v Komárne. Bude to už 14. ročník stretnutia s názvom Poznávanie Slovenska. Zúčastní sa na ňom 40 frekventantov z Rakúska a štyria z Maďarska. Oboznámia sa s kultúrou, históriou a ekonomickým rozvojom Slovenska, informovala Hanuliaková.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 10:07