StoryEditor

Šimko: Ministerstvo vnútra je skanzenom minulosti

28.10.2005, 13:46
Autor:
TASRTASR

Ministerstvo vnútra je podľa predsedu Misie 21 Ivana Šimka skanzenom minulosti. V ozbrojených silách prebieha už niekoľko rokov premyslená reforma, ktorej kontinuitu rešpektuje už tretí minister, v rezorte vnútra sa žiadna reforma nekoná, tvrdí Šimko. Poznamenal, že príprava takejto reformy sa už v minulosti začala, ale po voľbách v roku 2002 už nepokračovala.
Dôkazom má byť aj protestné zhromaždenie policajtov, ktoré je podľa predsedu Misie 21 "i v demokratickom štáte krajne neobvyklé". Vladimír Palko by sa mal preto podľa neho zamyslieť, prečo na takéto zhromaždenie prišlo niekoľko tisíc ľudí. "Príčiny narastajúcej nespokojnosti a porovnávanie podmienok služby policajtov s podmienkami profesionálnych vojakov sa nezjavili náhodou," hovorí Šimko.
Odvolanie šéfa policajných odborov Miroslava Litvu hodnotí ako neschopnosť ministra vnútra uniesť kritiku a vyvodiť závery z toho, čo je zdrojom nespokojnosti policajtov. "V skutočnosti nešlo o dôvody, o ktorých Palko hovoril (chybne uvedené údaje), ale o nervozitu, ktorej podľahol," dodal Šimko.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 07:29